Stora boken om att skaffa och leva med hund

Sedan jag bestämde mig för att skaffa hund har jag köpt flera olika hundböcker. En av dom första fick jag i julklapp och det var ”Stora boken om att skaffa och leva med hund” som är skriven av Åsa Ahlbom & Anders Hallgren. I den står verkligen allt jag kan tänka mig man behöver veta inför ett hundköp. Självklart finns det säkert mycket mer kunskap att hämta, men det finns ju också en gräns på hur mycket information man som blivande hundägare kan ta emot utan att det bara rinner ut genom andra örat.
Det bästa med denna boken är att den följer hundlivet. Det står om innan köp, valptiden, unghundstiden, vuxenhund och när hunden blir gammal. Finns även fullt med tips på hur man kan hantera dom vanligaste problemen man stöter på som nybliven hundägare. T.ex. ensamhetsträning, drar i kopplet, klippa klor, veterinärbesök och allmänt om uppfostran.
Jag vet ju inte än hur alla tips kommer att fungera i praktiken, det återstår att se. Men jag kommer kunna använda denna boken som ett uppslagsverk när det är dags.

Det har alltid känts som att det är jättelångt kvar till att Sally flyttar hem till oss. Men nu är det verkligen inte lång tid kvar. Har kontakt med en uppfödare som har en parad tik med beräknad valpning nu i helgen. Håll alla tummar och tår att det finns en liten Sally där inne, vi väntar med spänning här hemma. Varje gång det kommer ett mail höjs förväntningarna och jag hoppas innerligt att det är från uppfödaren med goda besked.

FullSizeRender

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s