Supergröt

Började dagen med ett tufft spinningpass. Då passar det perfekt med en gröt efteråt, full med energi och näring för att ge kroppen den ultimata återhämtningen. Den här gröten brukar jag även äta till frukost. Perfekt om man brukar ha det stressigt på morgonen. Kvällen innan lägger du bara alla ingredienser i kastrullen, på med lock och låt stå över natten. Då hinner rågflingorna dra åt sig mycket vatten och gröten blir lenare i konsistensen. På morgonen startar du bara spisen och rör till önskad konsistens. Jag älskar att äta min gröt kall, så jag brukar koka gröten det första jag gör på morgonen, hälla upp i en skål och sedan låta den stå och svalna medans jag gör mig i ordning. Självklart kan du använda havregryn istället för rågflingor.

1 dl rågflingor
2 dl vatten
2 msk krossat linfrö
1 msk honung
Valnötter
Kanel (mycket!)
Salt (snåla inte!)

IMG_2500

Den fina skålen köpte jag på Erikshjälpen. Perfekt till gröt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s