Fröknäcke

Usch vilket risigt väder det är idag! Jag ställer frågan som hela Sveriges befolkning nog ställer nu, när kommer sommaren?
Själv går jag ju fortfarande runt med halsduk och fryser. Eftersom att vädret är som det är och inget vi kan göra något åt (tyvärr..) så bestämde jag mig för att göra det bästa av situationen som det så fint heter. Bakade lite fröknäcke denna morgonen. För när kan inte lite bakning pigga upp en hel dag? Hur som helst så är knäckebrödet perfekt att ta som ett litet mellanmål, till soppa, frukost eller vad man nu känner för. Jag brukar ha naturell Philadelphia på, helt underbart gott!
Ett annat litet tips är att äta det som chips, med dipp och hela köret.

1 dl solrosfrön
1 dl skalade sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl rapsolja
2 dl majsmjöl
2,5 dl kokande vatten
Flingsalt

Lägg alla ingredienser i en skål med majsmjölet högst upp. Koka vattnet och häll på mjölet och blanda. Låt stå i någon minut så att det hinner tjockna lite. Lägg hälften av smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut tunt. Lägg på en plåt och strö över flingsalt. Gör lika dant med den andra halvan av smeten. Sätt in i ugnen på varmluft (om du vill ha båda plåtarna inne samtidigt) 150 grader i 1 timme. Låt svalna och bryt i bitar.

IMG_1685

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s