ID-bricka

I helgen gjorde jag det första inköpet till Sally, en ID-bricka!
Köpte den för 99 kr på Arken Zoo. Väldigt billigt tycker jag. Det fler olika former och färger att välja på, men bara två typsnitt. Dem graverade den på plats så det tog inte mer än några minuter. På baksidan står det mitt telefonnummer om hon skulle springa bort någon gång. En väldigt enkel trygghet tycker jag. Kommer ihåg en kväll när jag var yngre och gick ut på en kvällspromenad. Helt plötsligt började en Goldenretriever följa efter mig. Hunden hade antagligen sprungit bort men hade ingen id-bricka på sig så jag hade ingen möjlighet att hjälpa den eller ägarna att återförenas. Försökte gå runt kvarteren för att se om den kände igen sig eller om det var någon som letade efter hunden. Förhoppningsvis hittade den hem till sist, men inte med min hjälp. Nu i efterhand så undrar man ju varför jag inte såg till så att vi kollade om den hade något chip eller öronmärkning, lätt att vara efterklok.

På fredag, midsommarafton, ska vi åka till Svenljunga och hälsa på och tinga en valp, jag längtar!

IMG_2693

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s