Zoomässan

I söndags åkte vi till Zoomässan, det är en djuraffär som ligger vid Stenalyckan i Halmstad.
Köpte allt som var kvar att inhandla inför Sallys ankomst. Det hade säkert blivit billigare om jag beställde från internet, men det är så mycket roligare att gå i en affär och plocka allt man behöver. Dessutom slipper man vänta på leveransen.

Först var vi på Grissly zoo som ligger på andra sidan vägen. Men där var helt galet dyrt, en tandkräm kostade 119 kr, exakt samma kostar 49 kr på internet. Riktigt så mycket i överpris var jag inte beredd att lägga. Så vi åkte vidare till Zoomässan för att kolla om de hade bättre priser, vilket de hade. Dessutom hade de bättre sortiment.

Klotången köpte jag på Gekås, kommer inte riktigt ihåg vad den kostade men ungefär 49 kr skulle jag gissa på. Till klotången köpte jag blodstopp för 99 kr på Zoomässan, ifall en olycka skulle vara framme. Klotång är troligtvis inget som kommer vara jätteviktigt de första veckorna, men jag tänker att det är bra att ha en hemma för att Sally ska få träna på att klippa klorna och vänja sig vid klotången.

På Gekås köpte jag även en tandborste med två olika storlekar, som kommer passa både valptänderna och när hon blir vuxen, tror den kostade 39 kr. På Zoomässan köpte jag tandkräm med kycklingsmak för 89 kr. Även detta är sånt som troligtvis inte är jätteviktigt att ha hemma i början. Men jag tänker att det kan vara bra att vänja henne vid sakerna så att det blir lättare att hantera tandborstningen längre fram.

Köpte två stycken borstar på Zoomässan. Den med stålpinnar kostade 170 kr och ska vara bra till lång päls. Fick denna rekommenderad av uppfödaren så den blir nog jättebra! Den andra borsten var jag mer osäker på, det är äkta vildsvinshår, kostade 249 kr. Tänker att det kanske gör ont med stålpinnar när hon är så liten och har kort päls och skör hud. Så den kan vara bra för att vänja henne vid att använda en borste. Eller så kanske den funkar bra där hon har lite kortare päls i vuxen ålder, t.ex. på huvuder och bakom öronen. Så länge det inte är några tovor där. Funkar den inte får jag väl tvätta den och använda den själv, hehe.

De jag tror Sally kommer uppskatta mest är nog märgbenet och nylonbenet, köpta på Zoomässan. Även detta rekommenderade uppfödaren. Nylonbenet luktar choklad och kostade 39 kr, men fick det gratis. Märgbenet kostade också 39 kr. Det var 3 för 2 på märgbenen men tror det räcker med ett. Dessutom hade de andra någon läskig fyllning som troligtvis inte är bra för en valpmage. När vi kollade närmre på de med fyllning såg vi att det var en insekt som hade flyttat in under plasten, jätteäckligt.

Köpte även tre st 50 pack med bajspåsar för 69 kr. Två rosa och en svart, perfekt till den lilla damen. IMG_2710 IMG_2712 IMG_2713 IMG_2715

IMG_2709

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s