Z-kullen

Jag har bestämt mig för att stanna kvar på samma kennel som innan, av den enkla anledningen att jag trivs så himla bra med Carina som uppfödare. Det känns tryggt och stabilt att ha en uppfödare som sköter allt noggrant och har mycket erfarenhet av rasen och uppfödning. Även om det fanns kullar med tidigare leverans hade det inte varit av intresse då det hade inneburit att jag hade fått byta kennel.

För tre veckor sedan föddes Plymspireas Z-kull. Mamman är Plymspireas For True och pappan är Maijuntuvan Piiros. Båda två är jättefina. True träffade jag när vi var och hälsade på förra gången, hon verkade vara väldigt mysig och tillgiven så länge hon fick hälsa i sin egen takt. Piiros har jag inte haft turen att träffa på närmare håll. Han var med på en valpträff som vi var på i våras men hann aldrig hälsa närmare på honom.

Båda hundarna har haft tidigare kullar, men inte tillsammans. Har kollat in dem tidigare kullarna och det är bara söta och helt bedårande små valpar som har kommit från dom.

I Z-kullen är det sju st valpar, fem tikar och två hanar. Av tikarna är tre bruna och två är svarta eller viltfärgade, har lite svårt för att se skillnaden mellan dom färgerna nu när dom är så små.
Självklart kommer det att bli jättesvårt att välja en valp när det finns fem st. Egentligen tycker jag att alla är lika fina oavsett om dom är svarta, bruna, creme, viltfärgade eller sobel. Men för att göra det lätt för mig att välja kommer jag att gå på de jag fastnade mest för hos rasen från förta början. Det är när hundarna har tecken, gärna i ansiktet och tydliga ”ögonbryn”. Färgen brun har också alltid varit en favorit hos mig, så om det finns någon brun eller någon med tecken kvar när jag får välja så kommer det nog bli den färgen. Men det är så otroligt svårt att säga nu när dom fortfarande kommer växa så mycket mer. Kommer säkert bli kär i allihopa, synd att man inte kan köpa alla. Den 26 Augusti får vi hämta vår nya familjemedlem.

Bilder på valparna och sånt kommer efter att jag har varit och hälsat på dom. Så länge kommer här några bilder på dom snygga föräldrarna.

25_vinter1132_vinter11
Plymspireas For True

Piiros knappt 3 year_5 Piiros_17 month_RED_2

Maijuntuvan Piiros

13 kommentarer

 1. Carina Jonsson · juli 24, 2015

  Tack snälla goa Sarah för de fina orden och ja det är ju ömsesidigt att vi trivs med Er som valpköpare så nu hoppas vi Ni snart kommer på besök igen och snart får hämta hem en ny familjemedlem 💗🐾🐾

  Gilla

 2. Emelie · juli 24, 2015

  Tråkigt att höra om valparna i y-kullen men skönt att det löser sig så ni kan få en valp från z-kullen:) jag och min sambo ska också ha valp från z-kullen:)

  Gilla

 3. Emelie · juli 24, 2015

  Tråkigt att höra om valparna i y-kullen:( men skönt att det gick att lösa att ni kan få en valp från z-kullen:) jag och min sambo ska ju också ha valp från z-kullen:)

  Gilla

  • Jag & Sally · juli 24, 2015

   Ja det är jättetråkigt 😦 Får hoppas det går bättre nästa gång 🙂 Vad roligt! Vilken av valpar tycker ni mest om just nu då? Bor ni nära Svenljunga? 🙂

   Gilla

   • Emelie · juli 24, 2015

    Ja precis:) vi ska ju ha en hane så vi kikar ju mest på dom:) jag har den ena domen favorit och min sambo har den andra så vi kommer ha det jobbigt när vi träffar dom:) hehe har ni hittat någon ni har fastnat lite extra för? 🙂 Nä vi bor i Hjärnarp utanför Ängelholm så vi har en bit att köra när vi väl ska dit:)

    Gilla

   • Jag & Sally · juli 24, 2015

    Ja det kommer verkligen bli svårt! Jag har alltid varit lite extra kär i dom bruna 🙂

    Gilla

   • Emelie · juli 25, 2015

    Ja dom bruna är helt underbara:D bor ni långt ifrån Svennljunga?:)

    Gilla

   • Jag & Sally · juli 25, 2015

    Vi bor i Halmstad så det är inte så långt, tar lite mindre än två timmar 🙂 När ska ni dit?

    Gilla

   • Emelie · juli 25, 2015

    Okej:) jag jobbar uppe i Halmstad:) jag vet inte jag har inte hört ngt från Carina än 🙂 har ni bestämt ngt än?:)

    Gilla

   • Jag & Sally · juli 25, 2015

    Ja juste, du jobbade på avd 17 innan va? Min mamma kände igen dig från bilderna på hundträffen 🙂 inte bestämt än men hoppas i veckan som kommer!

    Gilla

   • Emelie · juli 25, 2015

    Ja det gjorde jag:) då måste jag ju fråga vem din mamma är?:) okej Aa det hoppas vi också:)

    Gilla

   • Jag & Sally · juli 25, 2015

    Rose-Marie heter hon 🙂

    Gilla

   • Emelie · juli 25, 2015

    Aha okej då vet jag vem det är 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s