Banoffee pie

I helgen var vi hos mina föräldrar på middag för att träffa min syster och bror med familjer.
Till det hade jag gjort en mycket god banoffiepaj! Ni har säkert hört om den tidigare, det är en paj med digestivbotten, kondenserad mjölk, banan och grädde. Jag valde att toppa den med krossad daim, men man kan använda vad man vill.

När man kokar kondenserad sötad mjölk i blir det som en kola som är perfekt att använda till olika bakverk. Jag hade sån otur när jag gjorde den här pajen. Jobbade på dagen och hade köpt ingredienserna dagen innan så att Jacob kunde koka mjölken färdig tills jag kom hem, då det skulle bli väldigt tight med tiden annars. Men när vi öppnar burkarna med mjölken är det verkligen ingen kola och den var riktigt äcklig dessutom, det visade sig att jag hade råkat köpa osötad kondenserad mjölk. Så gör inte det misstaget säger jag bara! Vi löste det genom att åka till Maxi och köpa färdigkokt kondenserad mjölk istället.

400 g digestivekex
200 g smör
2 burkar (800 g) sötad kondenserad mjölk
3 bananer
4 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim

Börja med att koka den kondenserade mjölken i 2-3 timmar. Den blir fastare ju längre du kokar den. Det är viktigt att hela burkarna är täckta med vatten hela tiden. Fyll på om det blir för lite.
Krossa digestivekexen i en mixer för att få dom riktigt smuliga. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i en pajform med avtagbar kant. Sätt in i ugnen på 175 grader i 10 minuter.
När burkarna och pajskalet har svalnat är det dags att öppna burkarna och bre kolan på pajdegen. Skiva bananer och lägg på kolan. Vispa grädden och bre över bananerna. Toppa pajen med hackad daim.

IMG_2730

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s