Bönpasta med saffran och lax

Här kommer ett recept från Jacob för omväxlingens skull! Detta blev jag serverad efter en Lång dag på jobbet med extremt mycket folk, så lyxigt! Det går utmärkt att använda sig av vanlig pasta om man vill, men jag tycker om att köra på lite nyttigare varianter av pasta ibland.

2 st schalottenlökar
2 dl vitt vin
1 g saffran
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 msk smör
Maizena
Salt och peppar
200 g skivad rökt lax
Persilja
1 pkt bönpasta

Hacka löken och stek mjuk med saffran. Tillsätt vinet och låt det reducera till en tredjedel. Häll i grädde och creme fraiche. Låt såsen koka till en krämig konsistens. Om man önskar såsen lite tjockare går det bra att reducera med maizena utspätt i lite vatten. Smaka av med salt och peppar, tänk på att inte salta för mycket då laxen är rätt salt. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med såsen och skiva över laxen. Garnera med persilja.

IMG_2746

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s