Tingat en ny valp

Förra veckan åkte vi till Svenljunga ytterligare en gång för att tinga en valp. Denna gången pirrade det faktiskt inte riktigt lika mycket i magen som förra gången, tror faktiskt Jacob var mer exalterad än mig nu. Tror det var för att jag redan visste hur det skulle gå till och för att vi redan varit där en gång innan. Så den nervösa känslan över att träffa nya människor och besöka deras hem fanns inte där, vi känner ju redan Carina och Jerry nu så det var mer som att besöka en vän.
Tror även att det är en liten försvarsmekanism hos mig att inte bli för exalterad och förväntansfull denna gången, med tanke på hur det gick förra gången.

Redan innan vi åkte dit visste jag att det skulle bli otroligt svårt att välja valp, till och med svårare än förra gången. Förra gången sa jag direkt vilken valp jag ville ha. Men nu tog det mycket längre tid. Hade hoppats på att Carina skulle ha valt ut två st som hon kanske skulle behålla, så jag iallafall bara skulle ha tre stycken att välja på istället för fem. Men så blev det inte, jag fick äran att välja först av alla, så jag kunde verkligen välja vem jag ville. Jättekul men jättesvårt!

Innan vi åkte dit hade jag två favoriter, Ziki som är mörkbrun med tydliga tecken, och Ziri som är ljusbrun med lite mindre tydliga tecken. Sen fanns det även Zenda som också var brun fast utan tecken, det var Jacobs favorit. Som jag skrivit tidigare var jag säker på att jag ville ha en brun, så försökte fokusera på dom tre, men det var svårt när dom två viltfärgade var hur goa och fina som helst.

11745509_10153013287717113_6657187943680840199_n11745509_10153013287017113_5507257088616759521_n22017_10153013285777113_3633645994775947726_n
Ziri, Ziki & Zenda

Vid ”första ögonkastet” tyckte jag mest om Ziri, men efter att ha kollat lite närmre och gosat lite med dom blev det ännu svårare. Ziri och Zenda var mest framåt och ville tugga på fingrar och busa runt så då blev det automatiskt att man fokuserade mer på dom än Ziki. Så till sist stod valet mellan Ziri och Zenda. Tyckte att Ziri var så himla fin i färgen med tecken och en ljusbrun nos, men Zenda hade en så fin brunfärg och var urgullig med sina små vita strumpor. Ziri var lite större än Zenda och var mycket framåt och ville leka, men ändå väldigt försiktig och ville inte tugga för hårt på fingrarna. Zenda var väldigt framåt och lite kaxig för att vara den minsta i kullen, hon var jätterolig och försökte attackera Jacobs händer hela tiden. Så såhär långt var dom exakt lika underbara och jag ville ha båda två.

Men till sist var det en av dom som ställde sig på bakbenen och la huvudet på sned och kollade rakt in i mina ögon och viftade på svansen. Så då var valet givet, hon får flytta in hos mig och i mitt hjärta. Det blev Ziri och jag är sååå nöjd och glad att inte någon annan fick välja innan mig, annars hade hon säkert redan varit upptagen. När jag hade valt sa Carina att det var det hon trodde hela tiden. Så jag antar att det var meant to be!

IMG_8183

En kommentar

  1. CaJo · augusti 4, 2015

    Ni är sååå söta💗🐾🐾Snart kommer 5 v bilder på stollarna som varit ute och busat på gräset idag och det var full fart från första stund 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s