Kaggagård

I sommar har vi varit helt galna i jordgubbar. Inte dom man köper i affären, tycker dom brukar vara smaklösa.
Vi har åkt och plockat jordgubbar fyra gånger istället. Första gången åkte vi till ett ställe i Getinge. Där fanns det väldigt mycket jordgubbar, men även mycket ogräs så mina händer blev helt sönderbrända av brännässlor och benen sönderrivna av tistlar. Dessutom var jordgubbarna bara goda, inte jättegoda.

Så dom andra tre gångerna har vi åkt till vårt favoritställe, Kaggagård som ligger i Halmstad på väg mot Steninge ungefär.
Där fanns det inte riktigt lika mycket jordgubbar, men det kan ha varit för att vi åkt dit senare på säsongen och för att det är mer folk där. Men jordgubbarna är helt otroligt goda! Det brukar finnas flera olika sorter så man kan smaka sig fram för att se vilken sort man tycker är godast, vi plockade bara av sorten Salsa, precis som förra året. Dom är jättesöta och goda, stora med.

Men senast vi var där fanns det bara jordgubbar som blommar senare på året så vi provade en annan sort, vet inte vad den heter men den var nästan bättre. Stora mörkröda jordgubbar som var väldigt söta. Tyvärr åkte vi dit när det inte hade varit så mycket sol, mest regn. Så det var lite svårt att hitta riktigt mogna som inte hade börjat mjukna av allt vatten. Men vi fick iallafall ihop två skålar.

Vi avslutade med att köpa hem lite hallon, bönor och färsk rödlök om vi grillade. Otroligt gott!

IMG_8141

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s