Kantarellsås med kalkon och pasta

Hösten börjar närma sig med stormsteg, hoppas dock att sommaren håller i sig lite till eftersom att den startade så sent.
Men höst innebär också att skogen blir full med svamp, och inte minst kantareller! Jag har jättedålig svamplycka i skogen, så jag köpte faktisk mina kantareller på Ica. Har som mål att lära Sally att leta kantareller, så nästa höst, eller hösten där efter kanske det blir lite mer lyckade svampplockningar.

Här kommer iallafall ett recept med kantareller och kalkon! Kalkonfilé finns att köpa färskt, filéerna är oftast i samma storlek som en kycklingfilé men har mycket mindre fett och senor som behöver rensas bort, så det går snabbare att förbereda. Oftast är kalkonfiléerna rätt dyra, men har man lite tur kan man ofta hitta några stycken bland varor med kort datum som har halva priset. Bara att frysa in och ta fram när det är dags.

4 portioner pasta
600 g kalkonbröstfilé
250 g kantareller (eller annan svamp)
1 st purjolök
3 st vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
Kantarellfond
Hackad persilja

Skär kalkonen i bitar och stek i valfritt fett eller olja. Rensa svampen och skär i bitar. Skiva purjolöken. När kalkonen har fått lite färg lägger du i svampen. När svampen har fått färg och vattnet från svampen kokat bort lägger du i purjolöken och låter den steka några minuter. Lägg sedan i övriga ingredienser förutom persiljan. Kantarellfond, salt och peppar tar du så mycket du tycker blir gott. Låt allt koka i några minuter. Servera med kokt pasta och strö över persilja.

IMG_2869

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s