Ensamhetsträning

Nu har Sally börjat vänja sig vid sitt nya hem och familj. Hon springer glatt runt här i lägenheten. Lyfter vi upp henne i soffan gosar hon in sig i filten och sover en liten stund. Perfekt när man märker att hennes energin börjar ta slut och hon istället förvandlas till en liten trotsig valp.

Eftersom att hon nu har börjat känna sig som hemma tyckte vi att det var dags att börja med ensamhetsträningen. Så i helgen har vi kört några korta intervaller. Vi lämnar bara henne när hon har ätit, kissat & bajsat och lekt, perfekt läge är när hon ligger och vilar. Vi har bara gått rakt ut och låst dörren, utan att ens kolla på sötnosen.
Det skaver lite i hjärtat att bara ignorera henne när hon kollar så frågande på en.

Vi började med att gå ut i två minuter två gånger. Det gick väldigt bra och vi kände att vi vågade prova med tre minuter, vilket också gick utmärkt. Så i söndags började vi med att lämna henne ensam i fem minuter, efter att ha provat det några gånger har vi successivt ökat och är nu uppe i 10 minuter.

Alltså utan att säga för mycket nu så måste jag erkänna att jag är väldigt stolt över henne att hon klarar det så bra hittills. Inte ett ljud har vi hört när vi har lämnat lägenheten. Någon gång har vi hört ett litet grymtande från henne, men inte mer. Tror faktiskt att hon hade klarat att vara ensam längre stunder egentligen, men vi vill ta det försiktigt nu i början så att det inte blir någon negativ upplevelse för henne.

När vi kommer tillbaka till henne så går vi bara rakt in som om ingenting har hänt, utan att ens kolla på henne eller säga någonting. I början blev hon väldigt glad när vi kom tillbaka och viftade på svansen rätt mycket. Men nu reagerar hon knappt utan kollar bara vad som hände och fortsätter sedan att sova vidare.

IMG_3091

Dessutom har Sally ställt sina öron upp nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s