Skönhetsvård

Idag ska hela familjen till mina föräldrar för att fira min syster som fyller år snart. Det blir första gången Sally träffar mina syskon, deras partners och barn. Ska bli spännande att se hur det går. Hon har träffat barn några gånger ute på promenader och då har hon bara viftat på svansen som till vilken person som helst. Men en gång var det en liten kille som var lite skygg och då märkte man att Sally kände av det och drog sig tillbaka lite avvaktande.

Vi tänkte att vi åker dit lite tidigare innan alla nya personer kommer, så hinner hon bekanta sig med den nya miljön i lugn och ro. Tror hon kommer att gilla trädgården där det finns en stor gräsmatta hon kan springa på. Vi provade igår kväll att ha henne lös i parken, när det var tomt på människor och andra spännande saker. Trodde faktiskt hon skulle skita totalt i oss men faktiskt inte! Kom vi för långt bort så kom hon som en raket efter oss, sötisen!

Eftersom att Sally ska på kalas idag och göra ett gott intryck på resten av familjen så har hon haft lite skönhetsvård idag.
Vi har borstat pälsen, klippt klorna och borstat tänderna. Vi försöker vänja henne vid det för att underlätta i framtiden, under tiden får hon stå på ett bord för att det inte ska kännas helt främmande när vi kommer till veterinären.

Kloklippning har vi försökt tidigare i veckan men det har varit ett svårt kapitel. Men nu har jag köpt en lite mindre klosax och den var inte lika läskig. Funkade även bättre om hon satt i mitt knä och jag höll i en liten matbit, då blev hon så distraherad att hon inte märkte att Jacob klippte klorna. Sen var det så mysigt att hon inte ville gå när vi var klara.

Tandborsten och tandkrämen är nog några av hennes favoriter, det smakar ju så gott! Det svår är att få henne att öppna munnen istället för att bara slicka i sig tandkrämen. Men idag gick det mycket bättre än tidigare, så övning ger resultat.
Tidigare har jag bara kommit åt hörntänderna, men nu fick jag även borsta på kindtänderna och lite på dom små längst fram.

När vi ändå var igång passade vi på att väga den lilla damen, hon vägde så mycket som 3,9 kg! När hon flyttade in hos oss vid 8 veckor vägde hon 2,4 kg. Så snabbt hon växer!

IMG_8319 IMG_8320

Bilderna är från tidigare i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s