Första mötet

I söndags var vi hos mina föräldrar och firade min syster som fyller år i veckan. Det var första gången Sally var där och första gången hon träffade mina syskon och deras familjer. Vi började med att undersöka trädgården, eftersom att det är väldigt kortklippt gräs och inte lika mycket skit i gräset som det är i parken utanför vår lägenhet så passade vi på att servera Sallys lunch i gräset! Vi mätte upp rätt mängd och slängde ut i gräset så att hon fick söka upp maten själv. Väldigt uppskattat och gick hur bra som helst.

Sen provade vi att släppa kopplet för att se hur hon betedde sig. Eftersom att hon inte försökte springa utanför tomtgränsen så tog vi av kopplet så hon fick springa lös, oj så kul hon tyckte det var! Sprang som en raket och kom direkt när man ropade på henne, för det mesta ska jag väl tillägga.

När vi gick in igen så var det ytterligare en ny miljö att utforska för henne, och nya människor. Men roligast av allt var nog att träffa Alrik som är snart 2 år. Sally blev så glad av att träffa någon i sin egen storlek att hon inte kunde sitta still, svansen gick så snabbt att man trodde att den skulle gå av. När Alrik gick någonstans och Sally såg honom sprang hon efter med öronen långt bak och svansen viftande som en helikopter. Hon slickade Alrik så mycket att han tyckte hon var jobbig. Men efter att ha bekantat sig lite så ville Alrik leka lite med Sally och gav henne några av sina leksaker, så gulliga dom va tillsammans!
När Sally låg och sov i soffan kom Alrik och gav henne en av sina gosedjur, uppskattades nog av lilla lurvbollen.

Sally fick även träffa lilla Astrid som bara 8 månader och har börjat krypa runt nu. Det var stor skillnad på hur Sally hanterade Alrik som kan gå och Astrid som kan krypa. Man märkte att Sally tyckte att det var svårt att hitta sin rang i hierarkin när det var någon som var uppenbart mindre och svagare än henne. Det resulterade i att Sally började skälla lite, men efter ett tag bara struntade hon i det hela och fortsatte leka med sina saker.

När vi satt och åt låg Sally under bordet och tuggade på någon leksak eller så lekte hon med sitt aktiveringshjul.
Man märkte att Sally blev väldigt trött av alla nya intryck och människor. Hon blir mer ”tjurig”, övertrött och speedad. Så vi la ut hennes filt och handduk i ett avskilt rum, tog med några leksaker och lite vatten och försökte få henne att somna där. Hon somnade nästan direkt och låg kvar där även om vi gick därifrån och stängde dörren så att den bara stod på glänt. Hon låg kvar i nästan 1,5 h. Gick dit några gånger för att kolla om hon var orolig, men hon sov vidare, ibland sneglade hon på mig men låg kvar. Men efter en stund när jag gick förbi såg jag en tass sticka ut genom dörren och då ville hon ut på toa. Rätt otroligt att hon låg där inne så snällt även om hon var ensam och hörde oss utanför. Trodde faktiskt att hon skulle börja skälla när hon vaknade, men det gjorde hon inte.

IMG_3126 IMG_3130 IMG_3131 IMG_3137 IMG_3138 IMG_3139 IMG_3140 IMG_3141 IMG_3142 IMG_3143 IMG_3144 IMG_3145 IMG_3146 IMG_3148 IMG_3150 IMG_3151

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s