Giftiga saker

Vi människor äter en hel del saker som kan vara livshotande för hunden om den får i sig det. Vissa saker är endast giftiga i stora mängder men en del saker är även giftigt i mindre mängder. Hur stor mängd som är giftigt för just din hund är oftast beroende på hundens storlek. Valpar är, som med det mesta, extra känsliga.

Några exempel på giftiga saker

 • Alger
 • Choklad
 • Deg
 • Ekollon
 • Getingstick
 • Glykol
 • Jäst
 • Kakao
 • Lök
 • Nötter
 • Paddor
 • Russin/vindruvor
 • Salt
 • Svamp
 • Xylitol

När man är ute på promenader med sin hund är det superviktigt att ha koll på allt hunden stoppar i munnen. Det är inte alltid det lättaste, och speciellt inte om man bor nära centrum som vi gör. I parken som ligger utanför vår lägenhet märker man tydligt vilken veckodag det är, är det i slutet av veckan är det mycket mer skräp som ligger och lockar på Sally.

Eftersom att Sally är en valp och extra känslig för att få i sig främmande saker har vi alltid stenkoll på allt hon nosar på och stoppar i munnen. Men detta är något som Sally har märkt och varje gång hon får tag på något extra smaskigt springer hon iväg och försöker lägga sig under en buske för att smaska i sig det. För det mesta får vi ut allt hon försöker äta. Men ibland har det råkat åka ner mindre bra saker, bland annat kaninbajs, en daggmask och en fimp. Just fimpar kan vara väldigt farligt för en valp. Jag märkte det först när hon hade bajsat ut den, och som tur var fick hon inga symptom på förgiftning eller liknande.

Jag har märkt att nästan alla hundmänniskor är väldigt hemlighetsfulla. Oavsett vem man frågar så är just deras hund en ängel som aldrig gör något dumt, beter sig illa eller äter något olämpligt. Folk berättar aldrig om det negativa som dom upplever med sina hundar. Jag tycker det är väldigt dumt. Hur ska man kunna lära sig av varandra om alla går runt och är tysta om det negativa? Det kommer bara utvecklas till att ingen tar tag i det negativa, ingen får information om att det är så här det kan vara. Det leder också till att man själv sitter där med sin hund och känner sig som en dålig hundägare när hunden gör något dumt, äter något farligt eller någon dag är omöjlig på alla sätt och vis.

Därför har jag bestämt mig för att detta ska vara en ärlig blogg. Jag ska inte bara skriva om det positiva och roliga. Jag tänker skriva om det negativa och jobbiga också. För jag är 100% säker att det jag upplever, det upplever alla andra hundägare någon gång också. Man kan ju inte förneka att det är rätt skönt att höra om när någon annan hundägare bekräftar det man själv upplever som jobbigt och svårt.

image

En liten knähund!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s