Respektlösa möten

När vi är ute på promenad är det alltid, verkligen alltid någon som stannar och ska prata med eller om Sally. I början tyckte vi att det var jätteroligt och stannade gärna och tog emot beröm för vår lilla älskling. Men nu börjar det bli lite jobbigt, speciellt när det är människor som inte kan ta ett nej. Om vi ska hälsa på alla som visar intresse i Sally kommer vi aldrig kunna lära henne att vi inte går fram till alla människor och hundar som vi möter på promenaderna. Vilket kan resultera i väldigt jobbiga situationer när hon blir stor.

När vi möter människor som vill hälsa brukar vi försöka förklara för dom att vi inte vill att Sally ska hälsa på andra människor för att hon ska lära sig att inte göra det när vi är ute. 9 gånger av 10 så skrattar personen bara bort det och säger ”Men på mig kan hon hälsa” och går fram och klappar henne även om jag sagt nej. Ännu värre är det när dom har med sig en hund och bara skickar fram sin hund för att hälsa även om jag sagt nej. Finns väldigt många respektlösa människor där ute.

Så ni som har eller inte har hund, tänk på att inte hälsa på hundar om ni inte fått ett tydligt ja från husse eller matte!

IMG_3234

2 kommentarer

 1. Emelie · oktober 2, 2015

  Jag fick ett tips att man ska knyta ett gult band/snöre på kopplet som ska visa att hunden är under träning och att man inte ska hälsa:) men sen hur många som vet det har jag ingen aning om 😀

  Gilla

  • Jag & Sally · oktober 2, 2015

   Vad smart! Men tror inte det är någon som vet det 😦

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s