Fyrverkerier

Nu har vi börjat träna på läskiga ljud. Har letat upp olika klipp på Youtube och spelar upp de i surroundsystemet lite varje dag för att Sally ska vänja sig och inte bli rädd när det väl kommer ute på promenaden. Vi har kört med skott, åska och oväder samt fyrverkerier. När jag märker att hon inte bryr sig om ljuden längre höjer jag volymen lite till för att hon ska få träna ännu mer.
Det är mycket möjligt att hon inte kommer att uppleva ljudet utomhus likadant som i högtalarna. Men mycket mer än så här kan man inte förbereda sina valpar för obehagliga ljud. Det är lite svårt att planera in åska, oväder, skott och fyrverkerier.

Första gången jag spelade upp åska, oväder och skott reagerade hon inte mycket mer än att vicka på huvudet för att sedan sova vidare. Men när det kom till fyrverkerierna blev det nog lite läskigare. Hon började med att kolla runt och såg då en bild på en hund på tvn (som var en del av youtubeklippet), då började hon morra lite och skälla lite försiktigt. Men jag tror inte hon skällde p.g.a. fyrverkerierna, antagligen var det p.g.a. hunden på tv:n. Men det gick över snabbt. När jag sedan valde andra klipp med bilder på fyrverkerier eller en text brydde hon sig ingenting.

Här kommer ett klipp på när hon hör fyrverkerier för andra gången, här sitter jag precis jämte en av högtalarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s