Nyponsoppa

Nu har verkligen hösten kommit! Det är inte många träd kvar som fortfarande är gröna. Inatt när jag och Sally gick ut för att kissa låg det fullt med löv på marken som hade blåst ner under natten. Regnet gjorde att inte ens Sally ville vara ute en längre stund. Men jag tycker faktiskt att hösten är den bästa årstiden, älskar alla färger på träden, mysiga kvällar i soffan och att laga någon god middag att njuta av tillsammans hela familjen. Låter som värsta pensionären men jag tror jag talar för många när jag säger att det är höjdpunkterna med hösten, plus alla snygga kläder man kan ha!

Nu när det är höst är även nyponen i perfekt skick att göra nyponsoppa på. Dessutom är det oftast väldigt lätt att hitta nypon utomhus så det blir ju billigt med. Jag passade på att plocka lite nypon när vi gick förbi några på promenaden, det är då man uppskattar att man alltid har en bajspåse i fickan.

14 dl färska nypon
3 liter vatten
1,5 dl socker
3 msk potatismjöl

Börja med att skölja alla nyponen och skär sedan av blomfästet. Koka nyponen i vattnet tills dom blir mjuka, ungefär 20 min, mosa sedan med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Sila nyponsoppan så att alla kärnor och bitar försvinner. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och häll sedan i nyponsoppan tillsammans med sockret. Låt koka tills det börjar tjockna. Servera med grädde och mandelbiskvier.

IMG_3383 (2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s