Älgbolognese

Har aldrig varit ett stort fan av älgkött, kanske mest för att vi aldrig åt det hemma förr. Men nu när det var älgjakt fick vi en del kött iallafall. Passade på att testa detta receptet som är en form av bolognese. Aldrig varit med om så god mat, skulle blivit kock..

500 g älgfärs
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
150 g tärnat bacon
3 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
400 g hela tomater i burk
2 lagerblad
2 msk konc viltfond
8 enbär
1 tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
Salt & peppar
Spaghetti
Parmesanflarn

Börja med att skala och hacka lök och vitlök. Skär morot och selleri i bitar. Stek lök, grönsaker och bacon tillsammans i en stor gryta, lägg det sedan åt sidan. Stek älgfärsen i samma kastrull tills den får färd, krydda med salt och peppar. Blanda ner grönsakerna och tomatpuré. Häll på vinet och låt allt koka i 2 min. Tillsätt tomater, lagerblad, fond, enbär, salvia, timjan. Låt sjuda på svag värme under lock i ca 30 min. Servera med spaghetti och parmesanflarn!

IMG_3447.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s