Sally på simskola

När vi gick på valpkurs fick vi tipset att börja simträna med Sally. Eftersom att det finns lite problem med höfter inom rasen tänkte vi att det vore ett bra sätt att förebygga inför framtiden, nu tror jag inte att Sally skulle ha fått problem med höfterna ändå i och med att både hennes mamma och pappa har A höfter, men det är alltid bra att vara på den säkra sidan. Dessutom är det ett jättebra sätt att träna hunden på, hon kommer få en bra kondition och starka muskler på ett skonsamt sätt.
Men främst av allt så är det ju så kul att göra någonting tillsammans med Sally, det är ju därför man skaffar hund, för att umgås med den, inte bara gå samma promenad varje dag i 12-15 år.

I onsdags var det första dagen på simskolan, och man kan väl säga att det inte kunde ha gått bättre! Vi kommer att börja med att ta ett simkörkort, det innebär att man bokar fem tillfällen med en instruktör så att hunden får lära sig att känna sig trygg i miljön och för att man själv ska lära sig alla rutiner och lära känna sin hund och se när den blir trött och behöver pausa. Eftersom att hon fortfarande är ung, 5 månader, simmar vi inte så långa pass, max 15 minuter före 1 års ålder, men just nu simmar hon två minuter tre gånger.

Men hur som helst så gick allt helt strålande, instruktören var helt chockad och kunde inte sluta berätta om hur otroligt duktig Sally var, hon hade inte sett något liknande innan, speciellt inte på en fem månaders valp som aldrig varit i vatten. Hon simmade lika bra som en fullvuxen labrador som hållit på med det ett bra tag. I vanliga fall brukade instruktören få byta kläder efter ett pass med en nybörjare,  pga att hunden inte hittar rätt position utan i princip sätter sig i vattnet med rumpan ner istället för att ligga rakt längs med vattenytan. Men Sally skvätte inget vatten, bara gick ut och simmade som om inget hänt, visst var hon lite nervös och osäker på om flytvästen skulle hålla henne uppe, men simma det kunde hon! Dessutom hade hon bra kondition, vilket var skönt att höra.

IMG_3628IMG_3632

Trött tjej som får vila på en platta där hon bottnar mellan passen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s