Saffranstryffel

Nu är det väl dags att det blir lite julkänsla här på bloggen! Jag har bakat tre olika sorters julgodis, här kommer ett av dom, saffranstryffel med vitchoklad. Helt sjukt gott, dessutom enkelt att göra. Kan du göra chokladbollar kan du göra dessa tryfflarna. Dom tar dock lite tid eftersom att dom måste vila i kylskåpet över natten. Det är en tydlig smak av saffran så är man inte jätteförälskad i saffran kan man ta hälften. Välj gärna vit choklad av god kvalité, Lindt har rätt nyligen släppt bakchoklad som passar perfekt!

1 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk socker
0,5 g saffran
250 g vit choklad
1 msk smör
Rörsocker till garnering

Lägg vispgrädde, honung, socker och saffran i en kastrull och låt det smälta samman, tills alla sockergryn är borta. Hacka chokladen. Ta grytan från värmen och lägg i chokladen, lägg sedan i smöret och mixa till en slät smet med stavmixer. Lägg smeten i en bunke eller en kopp och ställ i kylskåpet tills det stelnat, helst över natten.
Rulla till små bollar och doppa i rörsocker. Förvara i kylskåpet.

IMG_3674 (2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s