Saffranskola

Jag är rätt trött på den klassiska knäcken, men har blivit totalt förälskad i saffran, därför blev det saffranskola i år istället för knäck. Våran termometer funkar inte och jag lyckas aldrig med kultestet så jag fick koka om den en gång, men nu är den perfekt. Lagom mjuk att tugga på men fastnar inte i tänderna.

2 dl vispgrädde
0,5 dl (70 g) sirap
0,5 dl socker
50 g smör
0,5 g saffran

Lägg allt i en kastrull och koka tills det når 120 grader, eller kör på kulprovet. Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 15 x 10 cm. Låt stelna i rumstemperatur, skär sedan ett rutmönster, ställ in i kylskåpet en stund och ta sedan ut och bryt isär kolan som en chokladkaka. Förpacka i bakplåtspapper cellofan, för att undvika en kladdig historia.

IMG_3661

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s