Medelhavssoppa

Här kommer ytterligare ett recept med saffran, tror jag förbrukade tre paket saffran på en vecka där ett tag. Denna soppan är bra vardagsmat, går snabbt och lätt att göra, mättande och billig då det är mycket vitkål. Vill du inte ha kvar en halv vitkål i kylskåpet som du inte vet vad du ska göra med brukar dom kunna dela vitkålen i affären, ett bra tips för oss som inte äter vitkål varje vecka. Jag älskar att servera soppa med vitlöksbaguette, så det blev så här också!

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g vitkål
1,5 dl röda linser
0,5 g saffran
400 g krossade tomater
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl apelsinjuice
1 L vatten
0,5 tsk sambal oelek
Mat yoghurt

Hacka lök, vitlök och vitkål, stek tillsammans i en stor gryta. Tillsätt röda linser, saffran, krossade tomater, buljong, apelsinjuice och vatten. Låt koka tills allt har mjuknat. Mixa till en slät soppa med en stavmixer. Smaka av med sambal oelek, salt & peppar. Servera med något gott bröd och matyoghurt.

IMG_3572 (2)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s