Maltbröd

Här kommer ett litet speciellt bröd som är gjort på malt från när man bryggt öl. Min bror håller på att brygga öl mest hela tiden just nu så han brukar ha några liter malt över efter varje tillfälle. Fick detta receptet av honom då det var ett önskemål att jag skulle göra ett bröd av malten för att inte allt bara skulle slängas. Både ekonomiskt och gott! Jag gjorde dubbel sats eftersom att vi hade så mycket malt, detta blev 4 st brödlimpor

2 dl havregryn
10 dl vetemjöl
6 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
800g kvarg
8 st rivna äpplen
1,5 dl sirap
12 dl maltrester

Blanda havregryn, vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bikarbonat. Tillsätt kvarg, rivna äpplen, sirap och maltrester. Blanda till en kladdig deg. Smöra fyra brödformer och fördela degen i dom. Sätt in i ugnen på 175 grader ca 1 timme. Låt svalna helt innan du tar ut bröden ur formarna, det är den svåraste biten.

IMG_3379

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s