Bananbröd

Jag har hört så mycket gott om Ida Warg´s bananbröd. Det är både laktosfritt och glutenfritt. Dessutom är det så mycket bra saker i det att det passar perfekt till frukost. Jag älskar att ha det i frysen och tina en skiva eller tre till frukost. Helst med massa smör och keso på!

Jag provade även att göra det med äpplen istället för banan. Tog bara 2-3 dl mosade äpplen som blev över från när Jacob gjorde äpplemust i juicecentrifugen. Sen bytte jag ut kanelen mot 1 tsk ingefära. Jättebra sätt att ta tillvara på hela frukten när man gör juice. Går säkert att variera i oändlighet.

5 dl mixade havregryn
2 mixade bananer
0,5 dl agavesirap eller honung
0,5 dl kokosolja
0,5 dl valfri mjölk
1,5 msk vitvins vinäger
1,5 tsk vaniljpulver
1 tsk flingsalt
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0,75 tsk bakpulver

Baka blanda ihop och lägg i en liten brödform, in i ugnen på 175 grader i 35 minuter. Låt vila i formen i 10 minuter. Stjälp upp brödet och skiva. Frys det du inte äter direkt, annars håller det inte så länge.

IMG_3739

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s