Melodifestivalen 2016

Igår var det andra chansen i Melodifestivalen och för första gången sker något sånt i Halmstad. Brukar aldrig vara några stora event här. Därför tyckte jag att det vore kul att passa på att gå nu när det var så nära. Blir ju inte billigare än såhär i och med att man inte behöver ta sig en längre sträcka eller sova över någonstans. Dessutom har mamma alltid sagt att hon vill se Mello eller Idol live, så hon blev mitt sällskap.

Det började redan kl 18 med olika aktiviteter från sponsorerna. Det delades ut choklad, ostbågar och Coca Cola. Dessutom var det flera tävlingar och liknande.

Strax efter kl 19 började det med förfest på scenen. Det var en DJ och Kodjo från P3 som höll i det. Antagligen för att få igång publiken inför direktsändningen så att inte hela publikhavet bara sitter stilla och kollar. Efter en stund började studiomannen med att berätta lite om hur det skulle gå till, när man skulle applådera, höja upp sina skyltar, vifta med ballonger, tända mobillamporna eller ställa sig upp och dansa. Sedan var han med i bakgrunden under hela sändningen och styrde publiken lite för att det skulle bli en bra stämning i kameran. Det låter som att allt var jätte konstgjort och påhittat men det var inte alls den känslan man hade när man satt där!

Låtarna var så mycket bättre live än på tv! Till och med Dollystyle gick hem faktiskt. Bäst av alla var nog ändå Samir och Viktor. Gillade inte alls deras låt när jag bara sett den på tv, men live var det riktigt bra, dom fick igång publiken på ett bra sätt så att hela stämningen i arenan blev toppen!

Vi hade jättebra platser verkligen, satt på parketten lite till höger om scenen. På rad 13 av 37 så det kändes jättenära scenen. Det var värt varenda krona enligt mig. Dessutom var det kul att vara med under en direktsändning och se hur det fungerar med kameror och sånt. Vi hade en stor kamera som rörde sig som en flygande drake över huvudet, ibland så nära att det kändes som att den skulle köra in i huvudet. Hörde dessutom att vi syntes på tv:n några gånger, har inte kollat själv än men får nog göra det.

Verkligen värt att gå på om man får chansen, inte alls som att se det på tv!
Tog inte med mig kameran så bilderna är från mobilkameran, därför är kvalitén halvt närvarande.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s