Pesto utan skit

Jag älskar pesto! Speciellt med pasta och kyckling, gärna mozzarella också.
Men både jag och Jacob har blivit allt mer medvetna om vad vi äter. Vi har aldrig köpt hem skräpmat eller liknande. Men saker som pesto, majonnäs, buljong och liknande är sånt man ändå köper hem för man tror att det tar lång tid och är svårt att göra själv.

Men efter att ha sett flera klipp på Youtube har vi börjat göra allt mer sånt själva. Om man kollar på innehållsförteckningen och jämför med vad produkten innehåller enligt receptlistan blir man ibland chockad. Ett exempel är maräng, jag tror alla vet att maräng är äggvita och socker. Men om man läser på ingredienserna på färdiga maränger är det många som inte ens innehåller ägg. Då blir man ju lite fundersam på vad det är produkten innehåller egentligen.

Dessutom är det nästan alltid någon form av E-nummer i produkterna. Jag menar inte att alla E-nummer är livsfarliga och ger cancer eller liknande. Men många ämnen som är producerade av människan i ett laboratorium är det ingen som vet vad dom har för påverkan på kroppen vid stora mängder och under en längre tid. Därför försöker vi nu äta så naturliga ingredienser som möjligt.

Så här kommer ett recept på pesto för er som precis som jag älskar pesto med pasta och kyckling men inte vill ha skit i maten. Det är superenkelt! Bara släng ner ingredienserna i en mixer och tryck på start. När allt är i den konsistensen du vill ha är det bara att äta eller förvara i kylskåp!

2 st vitlöksklyftor
2 krukor färsk basilika
0,5 dl pinjenötter (Eller solroskärnor)
1 dl olivolja (Blir godare med en fin olivolja, så lägg en extra peng)
40-50 g finriven parmesan
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

IMG_3809

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s