Vit kladdkaka

När jag fyllde år bjöd jag mina närmsta vänner på brunch. Det blev riktigt gott allting och verkade uppskattat. Men bäst av allt var Roy Fares blondie brownie. Det var som en brownie fast med vit choklad och hallon. Seriöst det godaste jag ätit. Måste göra den igen så fort det finns en möjlighet. Fick ingen fin bild på mästerverket men här kommer receptet!

330 g vit choklad
160 g smör
220 g vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
3 st ägg
1 dl strösocker
70 g hackad vit choklad
30 hallon

Täck en form (ca 30 x 21 cm) med bakplåtspapper. Hacka den vita chokladen och smält tillsammans med smöret i ett vattenbad. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser. Vänd ner det smälta smöret och chokladen i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna. Häll smeten i formen, strö över hackad vit choklad och hallon. Sätt in i ugnen på 165 grader i ca 25 minuter eller till kakan känns klar.  Låt svalna och servera

IMG_3870.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s