Jacob blev stoppad vid boarding

Nu är klockan 23:06 här i New York och vi har varit vakna i 22 timmar.
Hela resan gick jättebra. Vi tog tåget ner till Köpenhamns flygplats vid 13:00. Tåget var väldigt fullt men vi lyckades iallafall hitta sittplatser.
På flygplatsen blev först jag spontant utvald för en extra säkerhetskontroll. Sedan när vi skulle gå på flyget blev Jacob stoppad. Flygvärdinnan tog boardingcardet och Jacob fick gå in i ett enskilt rum med en polis där han blev förhörd om vad han skulle göra i USA. Sedan la de något medel på alla saker för att se om det var några droger. Men vi båda fick iallafall gå på, sist av alla.

När vi landade i New York tog vi vår första Yellow cab till Manhattan där vi har hyrt en lägenhet via airBNB. Vi hade kommit överrens med hosten att hon skulle gömma nycklarna utanför lägenheten. Hon glömde bara att berätta var någonstans för oss. Så vi fick stå utanför lägenheten på New Yorks gator i de längsta 30 minuterna någonsin. Försökte ringa till hosten flera gånger utan svar. Knackade på grannar för att se om de kunde släppa in oss. Precis innan vi tänkte skita i det och ta in på något galet dyrt hotell istället hittade vi nycklarna bakom ett informationspapper i trapphuset. Sen skulle vi ju bara veta vilken dörr det var i trapphuset också. Kändes inte så poppis att gå runt och prova alla dörrar så vi kollade var Wifi var starkast och till sist hittade vi rätt dörr.

Efter att ha bäddat rent med nya lakan och tagit fram rena handdukar gick vi över gatan till en affär för att köpa lite frukost. Nu ska vi sova, äntligen!

Klicka på bilderna för att förstora.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s