Helikopter över Manhattan

Vi började dagen med att gå till Apple store, väldigt stort! Synd att man har begränsat med vikt på flygplanet annars hade det ju varit lockande att köpa en iMac. Vi kollade även in Nike store, inte så mycket att ha faktiskt. Kändes inte som att de hade så stort utbud. Dessutom mysigare att gå i vanliga sportaffärer. Sedan tog vi tunnelbanan till pier 6 på South ferry som ligger på downtown Manhattan. Därifrån hade vi bokat en helikopter tur över Manhattan, Jacob fick det i födelsedagspresent av mig. Det var riktigt häftigt, värt varenda krona! Bara att åka helikopter var en upplevelse i sig, men att dessutom göra det över New york och se alla sevärdheter ovanifrån slår det mesta. Vi satt verkligen på front row, längst fram jämte piloten så vi kunde inte haft bättre utsikt.

Vi har även hunnit med att äta god indisk mat för halva priset. Ätit glass under Brooklyn bridge på ett ställe som hette Brooklyn ice cream factory som hade hemmagjord glass. Utsikten var inte heller att klaga på där. Sedan tog vi en båt till 34 st midtown Manhattan för att besöka Empire state building. Vi åkte upp till våning 86 och fick se New york ovanifrån ytterligare en gång. I efterhand tycker jag nog att man hade kunnat skippa att åka upp i Empire state building efter att ha åkt helikoptern, man fick tillräckligt bra överblick över New york då. Men innan man åkte upp fanns ett museum med fakta om ESB som var rätt intressant.

Sedan gick vi till Broadway theatre för att försöka få tag i sista minuten biljetter till kvällens föreställning av Lejonkungen. Men lyckades inte. Hoppas på bättre lycka imorgon. Istället gick vi till en pub som hette Empire brewing company och tog en öl och en drink för att vila fötterna lite. Fortsatte sedan vidare till Times square och kollade lite affärer snabbt. Kollade in M&M store, de hade stora rör med en kran längst ner så att man kunde fylla sin godispåse med olika smaker av M&Ms. Mittemot fanns en chokladaffär med Hersheys, Reeses och Kitkat. Fick äntligen kolla in Forever 21, köpte en vinröd kjol och en svart väska. Vi hann inte in i så många affärer som vi hade önskat, men imorgon kanske det blir en shopping dag!

IMG_4762

Apple store

IMG_4771IMG_4776IMG_4777IMG_4780IMG_4793IMG_4801IMG_4802IMG_4832

IMG_4845

Indisk mat!

IMG_4852

Svenska tofflor ❤ Kostade 60 dollar

IMG_4849

Dagens glasstopp

IMG_4853

IMG_4863

Båttur

IMG_4864

Båttur

IMG_4879IMG_4881IMG_4885IMG_4895IMG_4904

IMG_4906

Empire state building

IMG_4909

Empire state building

IMG_4915

Empire state building

IMG_4921

Empire state building

IMG_4926

Empire state building

IMG_4928

Empire state building

IMG_4933

Empire state building

IMG_4941

Empire state building

IMG_4949

Empire state building

IMG_4957

Empire state building

IMG_4969

Empire brewing

IMG_4976

Empire brewing

IMG_4984

Empire brewing

IMG_4985

Timew square

IMG_4989

Empire brewing

IMG_5009

M&M’s

IMG_5011

Hersheys

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s