Granne med Oprah Winfrey

Idag har vi haft en dag helt utan några planer. Vi började med att köpa frukost på Pick a bagel. Tror jag råkade välja den största av alla. Tog en med kyckling, pesto, mozzarella och tomat. Jacob valde kalkon och bacon, men han råkade få något annat bröd tråkigt nog. Vi satte oss i Central park vid the pond och åt sedan avrundade vi med en morgonpromenad. Vi trodde att vi hade kommit till mitten av parken men när vi kollade var vi var någonstans var vi fortfarande i utkanten. Galet så stor den parken är.

Sedan gick vi till Best buy och köpte en GPS. Först hade vi tänkt köpa en och sedan lämna tillbaka i Los angeles när vi var klara med den, men man kunde bara lämna tillbaka inom 14 dagar. Istället köpte vi en som vi kan använda i Sverige också, kan vara bra att ha. Den vi köpte kostade 99 dollar. Om vi hade hyrt en av hyrbilsfirman hade det kostat 17 dollar om dagen. Så oavsett så blir det billigare att köpa en GPS.

Vi har även hunnit med att besöka Union square idag. åt lunch på ett jättebra ställe som hette Fresh & Co. Temat där var hälsosam mat. De hade bland annat färskpressad juice och sallad. Vi köpte varsin sallad som de gjorde direkt när man beställde. Lite som Sandy´s fast ungefär 20 gånger godare. Efter det gick vi bara runt i lite affärer, Jacob är på jakt efter att par skor som han inte hittat någonstans. Jag är på jakt efter en svart tight klänning med dragkedja hela vägen på framsidan. Hittade en på Zara, men den var för stor. Vi hittade till affären LUSH idag. Hade helt glömt bort att jag ville besöka det stället så det var tur att vi bara råkade gå förbi. Vi köpte varsin badbomd och en duschtvål som glittrar och luktar magiskt. Konceptet på LUSH är att allt är handgjort och fairtrade. På alla produkter står det vem som har gjort just den och en bild på personen.

Varje dag här i New york har vi letat efter något ställe där man kan köpa frozen yoghurt. Ända sedan förra gången Jacob var i USA har han pratat om hur otroligt god frozen yoghurt han åt här då. Men det stället han åt på då verkar ha lagt ner helt och hållet. Men idag hittade vi iallafall ett liknande ställe som hette ”off the wall frozen yoghurt”. Det var såååå gott! Måste bli fler gånger innan vi åker hem till Sverige.

Ikväll har vi gått på bio på biografen Regal. Det var exakt som när de går på bio i filmer, såg likadant ut. Fanns en pump med smör som man kunde ta på popcornen, men det skippade vi. Såg filmen Me before you som ursprungligen är en bok skriven av Jojo Moyes. Jag har läst boken tidigare och älskade den. Filmen var inte långt ifrån lika bra, till och med Jacob tyckte om den och båda blev lite tårögda. Uppföljaren finns som ljudbok, den ska vi lyssna på i bilen sen när vi börjat vår roadtrip.

Efter bion gick vi till ett ställe som hette Max Brenner´s chocolate. Det var som en restaurang där de hade allt möjligt med choklad. Fanns till och med chokladsprutor, choklad first aidkit och chokladpizza. Vi delade på en chokladfondue. Det var mörk choklad, mjölkchoklad och kolasås att doppa i, till det fick vi jordgubbar, bananer, brownie, kaka och marshmallows och en liten grill så att man kunde grilla dem. Såå gott verkligen!

Vi har även fått veta att vi bor granne med Oprah Winfreys kontor som ligger i höghuset jämte lägenheten vi hyr. Dessutom var pizzerian vi åt på igår hennes favoritställe. Där ser man! Då skulle hon ju smaka Kärlekens pizzerian hemma, hehe.

Imorgon kommer vi inte hinna göra så mycket i New york. Vi måste checka ut här kl 12 och vårt flyg till Denver går inte förrns 17:30, men vi har ingenstans att ha väskorna så vi får väl åka till flygplatsen tidigare ändå tråkigt nog.

IMG_5125IMG_5127IMG_5131IMG_5138IMG_5145IMG_5148IMG_5150IMG_5156IMG_5169IMG_5176IMG_5181IMG_5182IMG_5186IMG_5189IMG_5192IMG_5194IMG_5196IMG_5197IMG_5198IMG_5202IMG_5203IMG_5204IMG_5206IMG_9997IMG_9998

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s