30 grader och snö

Vi lyckades komma upp redan kl 6 på morgonen för att flytta bilen. Men sen gick vi och la oss och sov vidare till 9. Jag vaknade med extrem nackspärr på höger sida. Har inte släppt på hela dagen heller, får hoppas att det går över med lite sömn.

Direkt när vi vaknade checkade vi ut från hostlet och åkte till Target och köpte frukost. Vi köpte varsin kycklingwrap och en smoothie. Sen bunkrade vi upp med vatten, frukt och godis i bilen. Efter ungefär 2 timmars bilfärd var vi framme på nästa stopp, Stanley hotel! Det var där de spelade in filmen The shining. Kände igen oss lite men inte jättemycket. Men det visade sig att filmen aldrig spelades in där utan det var ”bara” miniserien The shining som gjorde det. Så nu får vi ta och se den också.

I närheten av Stanley hotel fanns en chokladfabrik som vi självklart var tvungna att kolla in. De var inte stort men fanns ändå väldigt mycket gott! Alla chokladbitar var så mycket större än vad man är van vid i Sverige. Vi köpte en varsin chokladbit som räckte hela bilfärden nästan, och då var de deras version av en pralin.

Sedan började färden mot nästa hotell som ligger i Grand junction. På väg hit åkte vi igenom Rocky mountain national park. Det var väldigt kul att se. Vi körde upp för höga berg och på vissa ställen var det max en halv meter mellan bilen och ett stup utan staket.
Vi stannade på flera ställen med korta avstånd för det fanns så mycket man ville se och ta kort på hela tiden. Även om vi stannade så ofta så skiljde temperaturen sig jättemycket. På vissa ställen var det 30 grader och stekande sol. På nästa var det 15 grader och fullt med snö. Sen såg vi några djur också, en liten söt krabat som vi tyckte var lik Sally eftersom att den gick runt och slickade på stenarna, något som Sally också skulle kunna ha gjort.
Såg även ett gäng älgar, tror vi att det var.

Vid 19 körde vi ut från nationalparken och då hade vi ca 4 timmar kvar till hotellet. På vägen stannade vi och köpte kvällsmat och frukost på Whole foods. Tror vi får ta med den mataffären hem, så mycket gott där. Vi köpte färdig mat från delikatessen. Jacob köpte pizza som var galet god! Jag åt grillad lax med pastasallad. Till frukost köpte vi bara frukt eftersom att vi är trötta på bröd och inte har något kylskåp. Det är rätt smidigt när man handlar här, det är alltid någon som packar ner varorna i en påse, ibland är det till och med någon som packar upp varorna på bandet när man ska betala.

Vi kom fram till hotellet vid 23 och har sedan dess duschat och borstat tänderna. Nu ska vi sova, ska gå upp kl 6 imorgon för att vara i Moab kl 8:30. Vi prova på horseback riding.

Har uppdaterat gårdagens inlägg med bilder.

IMG_5248

IMG_5279

Stanley hotel

IMG_5291IMG_5292IMG_5313IMG_5318IMG_5357IMG_5360IMG_5361IMG_5373IMG_5376IMG_5381IMG_5384IMG_5402IMG_5410IMG_5418IMG_5428IMG_5432IMG_5444IMG_5449IMG_5452IMG_5457IMG_5464IMG_5470IMG_5481

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s