Horseback riding

Inatt hade vi ett helt okej hostel. Vi hade dock bokat privat badrum men fick inte det. Men det blev iallafall billigare än vad vi trodde. Vi gick upp redan klockan sex för att köra vidare ut i ingenstans för att prova på horseback riding. Vi var helt ensamma på de mest ödsliga vägarna. Men efter 1,5 h kom vi fram till Red cliffs ranch. Jag fick en häst som hette Buster och var tydligen den segaste av alla och ville bara äta hela tiden. Jag har alltid oturen att få den sega hästen. Fick sparka igång honom hela tiden ungefär. Jacobs häst hette Harley och var en liten enstöring som helst inte ville gå för nära andra hästar då han brukade bita dem i rumpan. Men båda hästarna skötte sig bra ändå, även om jag troligtvis kommer ha träningsvärk imorgon efter att ha försökt få igång Buster hela tiden.

Det var 40 grader varmt och inte ett moln på himlen. Vi hade smörjt in oss med solskyddsfaktor 15. Men när vi såg att de hade ställt fram solskyddsfaktor 85 förstod vi att vår på 15 troligtvis inte skulle räcka. Så som tur var fick man ta där om man ville.
Det var inte något krav att ha hjälm. Det var ingen som hade det förutom jag och Jacob, inte ens de yngre barnen. Men vi tyckte att det var lika bra när det är så ostadig terräng.

Vi red bland bergen och genom vattendrag, upp och ner för klippiga backar i ungefär 3 timmar. Det var verkligen jättekul, till och med roligare än helikopterturen över New york. Vi hade tre guider och alla var så trevliga hela tiden. Vi fick massa tips om vad vi kan göra i Seattle av en av dem. En annan berättade hela tiden om naturen och miljön vi red i. Bland annat berättade hon att man på vissa ställen i bergen kunde se fotavtryck av dinosaurerna.
Det var väldigt torrt i marken så när hästarna gick där var luften hela tiden full med rött damm från marken. Så när vi kom tillbaka till ranchen och avslutade var vi extremt smutsiga. Mina blonda hårstrån på armarna var röda istället.

Efter ridturen åt vi brunch på Red cliffs lounge. Fanns massa olika saker att välja på, både mat och eftersätt. Tror jag har ätit den sötaste smulpajen någonsin, det knastrade i tänderna av allt socker.

Sedan körde vi till Salt lake city. Stannade lite på vägen för att kolla naturen, tanka och besöka Walmart. Kom fram till hotellet vid kl 19. Detta stället är nog det bästa hittills. Vi har två king size sängar, det ingår frukost och det finns pool. Vi åt middag på en thairestaurang. Helt okej mat, men inte som den thaimaten vi är vana vid.
Ikväll har vi varit på Imax bio i Vineyard som ligger 30 minuter utanför Salt lake city. När vi körde dit svängde vi in på en ödslig väg och sen mitt ute i ingenstans låg en stor modern biograf. Så udda ställe att lägga det på. Vi såg filmen Warcraft. Jag tyckte inte den var så bra, men det kan vara för att jag inte har spelat spelet och dessutom var enormt trött. Men biografen och salongen var jättebra! Det fanns några stolar i salongen som var som stora fåtöljer där man kunde ställa in fot och ryggstöd i olika nivåer.

Nu är vi jättetrötta och ska sova jättelänge.

IMG_5489

En katt på hostlet

IMG_5491IMG_5492IMG_5493IMG_5497IMG_5505IMG_5511IMG_5512IMG_5523IMG_5529IMG_5543IMG_5547IMG_5575IMG_5577IMG_5585IMG_5601IMG_5639IMG_5644IMG_5653IMG_5655IMG_5660IMG_5661IMG_5664IMG_5682IMG_5686IMG_5688IMG_5693

IMG_5695

Nattens boende

IMG_5696

Nattens boende

IMG_5702IMG_5705IMG_5716

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s