Nästan hemlösa

Igår kunde jag inte uppdatera då vi inte hade något internet. Men tänkte skriva om gårdagen idag istället.
Vi vaknade på ett jättebra hotell i Salt lake city. Vi fick ett rum med två kingsize sängar, inte för att vi behövde det men skönt att komma till ett vettigt hotell. Dessutom ingick det frukost. Vi hade inga höga förväntningar på frukosten men tyckte ändå det kunde vara värt att kolla vad den hade att erbjuda. När vi kom dit var det i princip bara socker. Det fanns bagels som smakade socker, våfflor med sirap, muffins, sylt etc. Så vi åt bara en halv bagel var.

Igår var även första gången vi tvättade på hela resan. Vi provade på ett coin laundry. Gick jättebra och tog bara 30 minuter för tvätten att bli klar, plus lite tid för att torka. Men några kläder blev fulla med grått damm eftersom att vi tvättade en grå handduk vi köpte på Target. Men det går nog att fixa med en roller.

Efter det åkte vi till Utah´s hogle zoo. Det var helt okej, de hade en fågelteater som var rätt rolig iallafall. Efter teatern fick man donera pengar genom att ge det till en papegoja som stoppade det i en låda. Vi donerade 1 dollar. Pengarna skulle sedan gå till att bevara fågelarter i världen. I övrigt var det ett väldigt litet Zoo, och alla djuren låg bara helt utslagna av värmen. Nu i efterhand ångrar vi nog att vi besökte ett Zoo eftersom att vi tycker rätt synd om djuren som måste bo där istället för ute i sin naturliga miljö.

Innan vi fortsatte vår färd vidare till nästa stad åt vi lunch på en rawfood restaurang, mycket god mat! Sedan blev det frozen yogurt till efterrätt. Efter det åkte vi till Twin Falls, jättemysig liten småstad, kändes nästan som att man var i Falkenberg. Vi kollade på ett stort vattenfall som hette Sosho falls.

Vi har bokat alla hotell på hela resan i förväg eftersom att det är högsäsong för roadtrip och därför är många hotell fullbokade och de rum som är kvar har orimligt höga priser.
Tanken var att vi igår skulle åka till Boise för att sova på ett hotell vi hade förbokat. Men när vi kollade närmare på bokningen hade vi råkat boka ett rum för rökare. När jag sen läste recensionerna på hotellet på Tripadvisor hade det nästan bara dåliga recensioner och det lät som ett riktigt hemskt ställe. Så vi bestämde oss för att skippa det stället och istället boka ett nytt ställe i Buhl utanför Twin Falls, så att vi dessutom inte behövde köra så långt eftersom att klockan hade blivit mycket. Lyckades hitta ett hotell som var billigt, hade ett rum ledigt och väldigt bra recensioner och såg rent och fräscht ut. Så vi var riktigt glada över det och planerade för en myskväll med en bra film. Vi kom fram till hotellet 22:15, men då står det en skylt på dörren att receptionen stänger kl 22 och det var ingen där. Så först fick vi börja med att knacka på alla dörrar och fönster i säkert 15 minuter för att försöka få tag på någon.
När det sedan kom någon säger hon att de är fullbokat och att våran bokning inte hade kommit fram. Så där stod vi halv elva på kvällen i en jätteliten stad utan något boende. Närmsta stad var 30 minuter bort.

Det fanns ett motell på andra sidan vägen men hon i receptionen där vi först hade bokat sa att vi inte borde gå dit. Så då undrade man ju hur hemskt det var egentligen. Hon tipsade istället om att vi skulle åka tillbaka till Twin Falls och kolla efter ett rum där. Men eftersom att det var 30 minuter bort och att vi dagen efter skulle fortsätta på andra hållet tyckte vi att det var en onödig omväg. Så vi bestämde oss för att ta motellet på andra sidan vägen även om hon avrådde oss från det. Det var ett helt okej rum, kändes absolut inte fräscht och duschen hade nog inte blivit städad på hundra år. Vi vågade inte ens ta in väskorna pga risken för bedbugs. Dessutom var det sjukt varmt och luktade rök även om det var no smoking. Men vi slapp iallafall att sova i bilen.

När vi vaknade körde vi direkt in till Boise som låg två timmar bort. Där köpte vi sushi och macarons till brunch. Efter det har vi bara kört bil hela dagen. Nu är vi i Kennewick som ligger tre timmar utanför Seattle. Jättemysig liten småstad och vi har fått ett fint nyrenoverat hotellrum med parkering precis utanför. Frukost skulle också ingå, men vi har inga höga förväntningar på den.

Ikväll har vi varit på ett litet shoppingmall, kollat i affärer, ätit middag och frozen yogurt. Jacob hittade äntligen skorna han har letat efter, dessutom lyckades han pruta ner priset. Jag köpte en pyjamas och en BH från Victorias secret. Vi ska åka tillbaka dit imorgon, Jacob bokade en klipptid och jag vill kolla lite mer i affärerna. Sedan börjar färden mot Seattle!

Kom på att jag har glömt skriva vilka städer vi varit i, så ska försöka komma ihåg det i fortsättningen. Men än så länge har vi besökt New York, Denver, Grand junction, Moab, Salt lake city, Orem, Twin falls, Buhl, Boise, Ontario, Kennewick.

IMG_5717IMG_5723IMG_5727IMG_5731IMG_5733IMG_5738IMG_5740IMG_5745IMG_5747IMG_5754IMG_5762IMG_5774IMG_5780IMG_5786IMG_5791IMG_5792IMG_5793IMG_5797IMG_5801IMG_5818IMG_5822IMG_5825IMG_5829IMG_5855IMG_5857IMG_5862IMG_5865IMG_5867

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s