40 min glasskö

Idag vaknade vi på ett motell några minuter utanför Portland. Vid kl 10 åkte vi till Whole foods och köpte frukost, det blev yoghurt och müsli. Inte så gott som hemma dock. Även om jag tog naturell yoghurt innehöll den socker. Gick inte heller att hitta en enda müsli utan socker, den vi tog hade minst av alla men ändå var det 6 g socker på 100 g. Smakade kakor men får väl gå.

Sedan åkte vi till Pittock mansion som låg ca 10 minuter bort. Det är ett gammalt hus som familjen Pittock byggde år 1909. På deras tid var det ett toppmodernt hus, till och med central dammsugare. Det har 46 rum och tomten är 190,000 m2 stor. Det är byggt efter den viktorianska och franska renässansens arkitektur. Det har även varit med i några filmer. I trädgården hade man en utsikt över downtown Portland.

Byggnaden låg på en hög höjd och runt om var det skog med en skogspromenad som vi gick. Till en början gick det nästan bara neråt hela tiden. Sedan började det regna men som tur var täckte alla löven oss. Promenaden blev väldigt lång och eftersom att den till en början gick så mycket ner fick vi gå lika mycket upp sedan. Det blev en tuff promenad, hade varit bra att ha på sig träningskläder istället.

När vi kände oss klara där åkte vi in till den mer centrala delen av Portland. Åt lunch på ett ställe som hette Pine street market. Det var som ett food court med mat från olika länder. Vi åt pitabröd med kyckling från ett ställe som hade israelisk mat. Efter maten shoppade Jacob två träningströjor. Vi köpte även med oss sex st praliner från en chokladaffär. De kostade 2,5 dollar st, det är ungefär 21 kr st.

Innan vi åkte vidare till nästa stad gick vi till ett glasställe som hette Salt and straw. Det verkade vara väldigt populärt, kön var ungefär 40 m lång. Det var jättegod glass men vi tycker ändå att Riccardo i Halmstad är lite bättre. När vi sedan skulle gå tillbaka till bilen hittade vi inte den först. Brukar sätta en markering på kartan i mobilen när vi parkerar bilen någonstans. Men nu hade den försvunnit utan anledning. Vi virrade runt ett tag men sen kom vi rätt iallafall.

På väg ut från Portland var det väldigt lång bilkö, nästan 1 h. Så vi kom fram till motellet i Medford 23:30. Nu ska vi kolla på film och äta några chokladbitar, om inte Jacob somnar innan jag hinner skriva färdigt inlägget här då vill säga.

Gick inte att ladda upp några bilder idag, kanske fyller på imorgon.

 

En kommentar

 1. ulf ahlqvist · juni 25, 2016

  Hej Sara o Jacob
  Trevligt att följa eran resa med blogg, njut av tiden det går så fort på slutet.
  Sally mår bra och hälsar..
  Hundvakterna 👍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s