Highway one

Vi åkte från Monterey vid kl 9 på morgonen. Köpte frukost och åt i bilen för att komma iväg så fort som möjligt. Vi har suttit i bilen nästan hela dagen, men vid kl 22 kom vi fram till Las Vegas. Vi tog en omväg för att vi ville köra en bit på kustvägen, highway one. Vi körde ungefär tre timmar där så vi hann verkligen inte se allt som är värt att se. Tyvärr var det extremt dimmigt hela vägen så vi kunde ändå inte se särskilt mycket av Stilla havet. Men vi såg iallafall klipporna och när havet slog emot klippväggen.

På vägen stannade vi på några ställen för att ta kort och kolla utsikten. På ett ställe var det supersöta ekorrar som var väldigt tama. Jag la lite rester från frukosten i handen och matade dem med. De åt direkt ur handen, totalt var det tre stycken samtidigt som stod och runt min hand och åt. Man ska säkert inte mata dem egentligen, men kunde inte låta bli när dem var så söta. De flesta var rätt smala men helt plötsligt kom det en liten tjockis som var nästan tre gånger så tjock. Påminde om mössen i Askungen. Vi stannade även vid ett ställe där det var fullt med elefantsälar, såg ut som klumpar.

Vi körde av highway one vid Cambria, då hade vi ca 2 timmar kvar till Bakersfield där vi stannade för att äta. Sedan körde vi ytterligare fyra timmar till Las Vegas. När vi hade ca 50 minuter kvar började himlen lysas upp. Vi trodde att det var Vegas som syntes bland molnen. Men när vi kom närmre såg vi att det var blixtrar. Enda sedan vi kom fram till Vegas har det åskat och nyss började det ösregna så att det regnade in i hotellrummet, så vi fick byta rum. Först hade vi våning 20, men nu fick vi våning 17 istället. Vi bor på hotell Mirage som ligger på The strip. Hotellet är jättefint och väldigt stort. Finns flera restauranger, stort casino, pool, spa, delfinshow, två teatrar och litet shoppingcenter.

Nu har vi precis ätit här på hotellet och pratat med Sally och Jacobs föräldrar på Facetime. Sally verkade inte se oss genom skärmen men det såg ut som att hon hörde att det var vi, hon vickade lite på huvudet, nu ska vi snart gå och lägga oss. Jacob har kört bil i 9 timmar idag så gissar på att han lär sova länge. Jag ska till fittnesanläggningen och träna imorgon!

IMG_6912IMG_6915IMG_6919IMG_6924IMG_6929IMG_6930IMG_6934IMG_6935IMG_6936IMG_6937IMG_6940

IMG_6948

Väldigt tät dimma

IMG_6952

Elefantsälar

IMG_6953

Var fullt med dessa maskiner på ett ställe, vi gissade på att de letade efter olja

IMG_6955IMG_6957IMG_6961

IMG_6970

Körde förbi en skogsbrand

IMG_6990IMG_6991IMG_6996IMG_7002IMG_7003IMG_7004

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s