4th of July

Idag har det varit 4th of July firande hela dagen för Amerikanarna. Fast vi har inte märkt av det så mycket, vi trodde att det skulle vara större. På dagen märkte vi ingenting förutom att det var lite mindre trafik än vanligt.

Idag har vi lämnat Las Vegas för att åka till Los Angeles. VI började morgonen med en vända till gymmet. Sedan packade vi ihop alla våra saker och checkade ut från det bästa hotellet vi någonsin haft, Mirage.

Vi körde direkt till Los Angeles utan att göra några längre stopp på vägen, tog ungefär 4 timmar. Egentligen hade vi tänkt köra till Death valley national  park på vägen, men det hade tagit minst tre timmar extra och med tanke på att det var 4th och July ville vi komma fram till Los Angeles så fort som möjligt. När vi kom närmre L.A blev trafiken tätare och det gick riktigt sakta på motorvägen.

Vi bor på ett hotell som ligger i ett område som heter Bell garden. Det är inte så centralt men vi tog det ändå eftersom att det hade ett bra pris, är nybyggt och vi ändå har bil att transportera oss med. Det verkar vara rätt långa avstånd oavsett var man bor i L.A så det troligtvis hade det underlättat rät mycket att ha bil även om vi bodde mer centralt. Nackdelen är dock att man kan få sitta i en del bilköer och kan vara svårt att hitta parkering. Något vi fick smakprov på idag.

När vi kom till hotellet var klockan ungefär 19. Vi fick ett jättefint hotellrum och vi är så nöjda. Bäst av allt kan vara att det fanns ett tomt kylskåp som vi kan fylla med frukost och kallt vatten.

Ikväll har det varit väldigt mycket fyrverkerier. Vi åkte till Marina del rey där många samlades för att kolla på dem. I början var det inte så jättemycket, ungefär som på Valborg i Sverige, men i slutet kom det väldigt många. När vi körde dit var det flera vägar som var avstängda, så det var inte så lätt att hitta. Sedan var parkeringen full så vi fick parkera en bit bort. Först hittade vi en parkering vid ett köpcentrum som var stängt, men när vi skulle lämna bilen fick vi en lapp om att de skulle bogsera bort alla bilar som parkerade där eftersom att det var privat område. Så töntigt när köpcentrumet ändå var stängt.
Istället parkerade vi i ett parkeringshus som också verkade vara endast för kunder, men vi chansade och som tur var stod bilen kvar när vi kom tillbaka.

Det var bilkö därifrån också, så när vi väl kommit iväg hade de flesta mataffärerna och restaurangerna i närheten stängt. Men vi hittade et Supermarket och köpte med oss lite frukost till hotellet. Hittade bland annat choklad med smak av bacon, vågade dock inte prova den.

Imorgon ska vi försöka åka in till lite mer centrala Los Angeles. Detta är den sista staden vi besöker i USA, nu har vi ”bara” en vecka kvar här sedan ska vi tillbaka till verkligheten. (Kanske blir en tur till San Diego)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s