4DX bio – Tarzan

Idag har vi inte hunnit med att göra så mycket turistande. Vi vaknade inte förrns kl 10 och då gick vi till gymmet och tränade en stund. Gymmet var väldigt fräscht och hade många bra maskiner, fanns till och med en kyl med kalla handdukar. Vi var helt ensamma där så vi kunde verkligen sprida ut oss.

När vi sedan var klara och skulle duscha kom Jacob på att han inte hade några rena kalsonger kvar, väldigt bra framförhållning. Så vi fick åka och tvätta. Det blev på ett coin laundry, väldigt smidigt att tvätta där och varje maskin tar bara 30 minuter plus 10 minuter torkning. Dock är det inte så ekonomiskt i längden, en maskin med tvättmedel och torkning kostar 5 dollar, vilket motsvarar 42 kr. Behöver man då dela upp tvätten i olika färger och temperaturer kan det ju bli en del maskiner.

”På vägen” tillbaka till hotellet åkte vi inom Whole foods och köpte sushi till lunch. Vi passade även på att köpa med lite frukost att ha på hotellrummet. Det finns inte så mycket bra frukostrestauranger i närheten så vi tyckte att det var lika bra att köpa med det när vi ändå har kylskåp. Dessutom blir det billigare, blir så himla dyrt om man ska äta ute minst tre gånger om dagen i en månad. När vi skulle köra till Whole foods tog GPSen oss först till deras lager, väldigt opålitlig den där GPSen. Så det tog nästan en timme att komma dit istället för 20 minuter. Så vi var inte tillbaka på hotellet förrns vid kl 17 och kl 20 hade jag bokat en överraskning till Jacob. Med tanke på trafiken som är vid kl 17-19 så hann vi inte göra så mycket innan det. Men vi åkte till downtown LA och kollade runt lite. Köpte varsin acaibowl och en grapefruktjuice som vi åt i en mysig park.

Överraskningen var att gå på bio och se den nya Tarzan filmen. Men inte vilken bio som helst, det blev i 4DX. Det är som en 3D film, fast stolarna rör sig, det blixtrar, kommer dofter, dimma och regn. Filmen var jättebra och den passade bra att se i det formatet eftersom att den utspelar sig i djungeln. Stolarna rörde sig i den riktningen som filmen rörde sig, kollade en person ner för en klippa lutade stolarna sig framåt. Om det var en hjord med noshörningar som sprang förbi skakade stolen, när någon blev skjuten eller ramlade fick man en knuff i ryggen. När någon sprang i vatten eller det regnade hände samma sak i salongen. När de svingade i lianerna kunde även vi känna vinden mot kinden och stolarna svängde åt samma håll som lianen. När någon sköt kunde man känna kulorna vina förbi genom håret. Alltså väldigt häftigt. Trodde inte att effekterna skulle vara så stora eller förankrade till filmen, men det var dem faktiskt.

Imorgon ska vi nog åka till Hollywood!

IMG_7382IMG_7383IMG_7386IMG_7387IMG_7389IMG_7390IMG_7392IMG_7393IMG_7395IMG_7396IMG_7399IMG_7409IMG_7410IMG_7413IMG_7415IMG_7418IMG_7419IMG_7423IMG_7427IMG_7429IMG_7432IMG_7433IMG_7434IMG_7436

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s