Universal studios

Idag var den dagen jag har sett fram emot mest här i Los Angeles. Vi har spenderat hela dagen på Universal studios i Hollywood. Vi kom dit precis när de öppnade, till en början var det inga köer. Det första vi gjorde var att åka en studio tour. Man satt i en liten buss med en guide som berättade om de olika miljöerna och stagen. Det var kul att se hur allt såg ut bakom kuliserna och se miljöer som man kände igen från filmer och serier. Fick en liten skymt av Wisteria lane från min favorit serie Desperate housewives. Sedan åkte man även förbi olika simulatorer där det hände olika saker. På ett ställe kom det en flodvåg, på ett annat åkte man in i en grotta och fick ta på sig 3D glasögon och sedan spelades det upp en sekvens från King Kong. Filmen var på runt hela bussen och bussen rörde sig som om man var med i filmen. Det var verkligen en rolig upplevelse och nu vill jag se alla filmer på de sättet. 4DX var ingenting jämfört med detta.

Sedan fortsatte vi med att gå igenom parkens övriga attraktioner. De hade precis öppnat ett Harry Potter land. Det såg ut exakt de miljöerna i filmerna. Man kunde köpa massa olika saker som finns med i filmerna, bland annat så köpte vi Butterbeer, chocolate frog och Bertie Bott´s all flavor beans. Men man kunde även köpa trollstavar som ”fungerade” i Harry Potter world. Det var väldigt mycket folk överallt, speciellt vid Harry Potter. Det fanns två olika attraktioner där. Den ena var att man fick gå in i ett rum och sedan blev en ur publiken utvald för att prova ut en trollstav, allt gick till precis som i filmen. Det var 60 minuter kö till det och vi var där i ungefär 2 minuter bara så det var inte riktigt värt väntetiden. Men den andra attraktionen där var verkligen värd att vänta på, även om det var 120 minuter. Den var utformad ungefär som sekvensen med King Kong, fast mycket längre. Det var som att man flög runt med Harry Potter på kvasten och bekämpade dementorer. Det var det bästa med hela vistelsen på Universal!
Det fanns även en liknande simulator fast med Transformers som också var bra.

Vi har även sett två teatrar. Den ena var med kända animal actors. De var så duktiga alla djuren! Det var både hundar, katter, höns, ugglor, råttor, marsvin och papegoja. Blev så sugen på att träna Sally på liknande grejer, skulle hon säkert klara fint. Den andra teatern vi var på va en vattenshow. I början gick de runt med hinkar med vatten och hällde på publiken. Vi gick inte därifrån torra, speciellt inte eftersom att vi satt längst fram. Teatern handlade om pirater som ville komma till fastlandet. En annan show vi såg var om de olika specialeffekterna som används under filminspelning. De förklarade hur allt går till och visade hur de gör vissa saker. Vi har även åkt något som var ungefär som en vatten berg- och dalbana med Jurassic park tema. Så mycket roligare än de som finns på Liseberg! Man såg inte hur högt upp man var och helt plötsligt kom ett stup nästan rakt ner. Det fanns även något som var som ett spökhus fast med The walking dead tema. Jag tyckte inte det var så roligt, men Jacob tyckte det var mycket bättre än Liseberg.

Klicka på bilderna för att förstora.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s