17 juli – Lejonkungen

Nu har vår sex veckor långa bröllopsresa börjat och vi har precis avklarat vår första dag i New york. Vi landade sent igår kväll och kom till hotellet vid kl 23, så då fanns inte så mycket att göra mer än att sova ikapp förlorad sömn. Vi bor på ett hotell som heter Freehand och ligger på 23 Lexington ave. Det är inte gångavstång till Times Square men tunnelbanan funkar smidigt över hela New york. Flygresan gick smidigt utan förseningar, vi landade tidigare än planerat och vi fick snabbt tag på en taxi för att ta oss till hotellet. Det var dock någon skum person som försökte lura med oss så man behöver ha vettet med sig. Vi har redan dragit kortet ”bröllopsresa” flera gånger för att försöka få extra bra erbjudanden men tyvärr inte lyckats än.

Idag började vi dagen tidigt då vår kära jetlag väckte oss vid kl 5:30. Vi hade alltså gott om tid att leta upp ett bra frukostställe. Vi hamnade på Happy Bowls som hade alla möjlig smoothiebowls med massa god topping. Helt i vår smak. Efter frukosten gav vi oss ut på jakt efter metrocards så att vi kan åka obegränsat med metro i New york. Vi rörde oss mot Times Square där vi köpte biljetter till kvällens föreställning av musikalen Lejonkungen.

Det har varit en extrem värme hela dagen, termometern visar 32 grader. Men omringad av alla höghus, vindstilla och all trafik känns det mer som 40 grader. I tunnelbanan är det ännu varmare och ändå går folk omkring i långa jeans och kofta. På grund av värmen har vi inte orkat göra så mycket idag. Vi har mest gått runt och kollat i affärer, promenerat i Central park och pausat där det finns AC. Sarah köpte en jättefin klänning som passade bra till kvällens musikal. Vi åt lunch på Fresh & Co. som vi saknat sedan vi var här förra gången. Vi var i en djuraffär där de tillagade färsk hundmat att köpa på burk. De hade även katter till salu, såg så hemskt ut. Vi hamnade även på en marknad vid Union Square. Till kvällsmat åkte vi inom mataffären Whole Foods och köpte med oss sushi som vi åt på hotellrummet innan avfärd mot musikalen.

Vi fick bra platser på Lejonkungen, den höll på i 2,5 timmar med en liten paus i mitten. Pjäsen var bra men kanske inte värd priset. När vi skulle hem regnade det, vi gick i regnet till tunnelbanan och sedan från tunnelbanan till hotellet.

Här förvarar de katter som är till salu.

 

Här tillagas det hundmat, såg ut som en restaurang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s