18 juli – 9/11 memorial

Idag kunde vi sova lite längre och det känns som att jetlagen har släppt. Vi började dagen med att ta bussen till Chelsea där vi åt frukost på ett ställe som hette Avocaderia. Precis som det låter var det avokado som stod i centrum. Jag åt en avokadotoast och Jacob en avokadosallad. Till det delade vi på en smoothie med avokado, mango och lime. Det var mycket gott men inte så lätt att äta toast med plastbestick.

Efter frukosten öppnade himlen sig och ösregnet var ett faktum. Vi sprang över gatan till Manhattan motorcars för att Jacob ville kolla på bilar. Vi fick knappt gå in och absolut inte röra någonting.

Då det har regnat hela förmiddagen tog vi en Uber till 9/11 memorial och kollade runt på ground zero. Vi gick även in på Memorial museum där vi gick en audio tour som var väldigt lång, vi kom ut ca tre timmar senare när regnet hade slutat. Det var mycket intressant att höra historier från de som var på plats när kraschen var. Man fick även höra inspelat ljud från cockpit på ett av planen som kraschade och telefonmeddelanden som passagerarna på det kapade planet lämnat till sina nära och kära när de insåg sitt öde.

Efter den långa rundturen var vi mycket hungriga och hittade ett ställe som hette Eataly där de hade mycket goda delikatesser. Det var som en saluhall med italienskt tema. Vi åt husets egengjorda pasta. Min badade dock i smält smör men Jacob passade på att hyvla lite färsk tryffel över sin. Det var oavsett mycket gott.

Temperaturen idag har varit mer hanterbar än igår. Även om det fortfarande är mycket kvavt i luften och man känner sig klibbig så fort man går ut. Vi har gått runt rätt mycket idag och plötsligt var vi framme vid Brooklyn bridge och gick över till Brooklyn för att utforska den stadsdelen. Det är väldigt stor skillnad på Manhattan och Brooklyn. Tempot är mycket lugnare i Brooklyn. Vilket man till och med märker på GPSen då den funkade utan störningar i Brooklyn men aldrig gjort på Manhattan.

Vi åt glass på ett chokladbageri som var mycket gott. Lagom till skymning tog vi tunnelbanan tillbaka till Manhattan och handlade lite mat på vårt kära Whole Foods. Ikväll bestämde vi oss för att köpa med oss yoghurt och granola till hotellet och äta en lättare kvällsmat. Det blev även några oliver och vattenmelon. Jacob satsade på en lokal öl, en golden IPA som hette Brooklyn defender IPA. Jacob hälsar att det funkar utmärkt att dricka öl till yoghurt. Utbudet på yoghurt är mycket bättre här än i Sverige. Det finns alla möjliga varianter, allt från yoghurt gjord på mjölk till kokos, cashew och mandelyoghurt. Det som är betydligt sämre är utbudet av granola då det på riktigt inte går att hitta en enda utan tillsatt socker.

Imorgon väntar ännu en varm dag så nu ska vi kolla på vår bröllopsfilm och äta vattenmelon.

IMG_0523IMG_0524IMG_0526IMG_0541IMG_0536IMG_0548IMG_0549IMG_0564IMG_0573IMG_0577IMG_0578IMG_0581IMG_0602IMG_0622IMG_0640IMG_0642IMG_0649IMG_0655IMG_0658IMG_0660

Detta är alltså två rödbetor?!

IMG_0663

 

En kommentar

  1. Agneta · juli 19

    Så roligt att få läsa om er resa. Men Jacob kan ALDRIG få mig att tro att öl funkar med yoghurt. Jag är imponerad över hur mycket ni orkar gå.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s