21 juli – Washington DC

Natten har inte varit på topp. För det första var rummet smutsigt vilket jag har jättesvårt för. Sedan var sängen väldigt obekväm och kuddar som var så höga att man fick ont i nacken. Men då kom vi i alla fall upp tidigt och kunde börja dagen i tid.

Vi började med att åka in till centrum av Washington DC. Det var inte lätt att hitta parkering, men när vi väl gjort det gick vi en promenad runt en park som hette The ellipse där man fick en bra utsikt över Vita huset. Vi trodde dock att man skulle kunna komma närmre men det var enormt avspärrat med vakter på flera ställen. Vi gick även förbi Washington monument som mest såg ut som en stor penna.

Idag har det nog varit den varmaste dagen än så länge, bilen har visat på 100 Fahrenheit vilket är ungefär 37 Celsius. Det har varit så varmt att man har funderat på om man klarar en sekund till eller om man kollapsar snart. Det är tråkigt att det ska vara så varmt för man orkar inte göra allt som man hade velat och om man väl gör något är det svårt att njuta av det så länge det inte är inomhus där det finns AC.

Vi bestämde oss därför för att ge upp promenaderna och köpte biljetter till Hop on hop off bussar. Det är seightseeingbussar som kör förbi alla sevärdheter samtidigt som en guide förklarar vad det är man ser och lite historia bakom allt. Det var ett jättebra val denna dagen och vi fick nog se mycket mer än vad vi skulle gjort annars. Det var dock ingen AC på bussen och inga väggar så det var ändå lika varmt, men det blåste i alla fall liten smula.

Huvudstaden är en väldigt trevlig stad med många ståtliga byggnader, rena gator och mycket träd. Vi såg även många poliser som var ute och patrullerade på gatorna.

Till lunch åt vi på ett rawfood cafe, maten var bra men personalen var usel, aldrig stött på så otrevlig personal så vi dricksade inte ens en cent. Som tur var hade vi redan fått maten när vi betalade så de hann nog inte förgifta den. Idag har vi bara lagt 25 dollar på mat totalt.

Efter lunchen åkte vi norr för att ta oss mot nästa mål som ni får läsa om imorgon. Vi har även upptäckt att vi har Wifi i bilen, vilken hightech bil vi har! Vi körde lite yolo ikväll och bokade inget boende utan bara åkte in till något och chansade på att de hade ett rum ledigt. Det hade dem som tur var men det var billigare att boka via Expedia än att boka direkt i receptionen. Så vi bokade via Expedia när vi stod i receptionen istället, sparade nästan halva priset på det. Något annat vi har lärt oss är att alltid läsa gästrecentioner innan man bokar något, för självklart ser allt mycket bättre ut på bilderna än i verkligheten. Jag har i alla fall köpt mig en egen kudde nu med örngott. Kanske köper jag ett täcke och lakan imorgon.

När vi körde till motellet ikväll va det flera skyltar med texten ”Severe thunderstorm warning”. Men som tur var kom vi fram till motellet i tid, för nu har ovädret brutit loss och det är både åska och ösregn, mer än jag någon gång sett i Sverige. Plötsligt blev motellet lite mer attraktivt..

UPDATE 21:45:
Nu slog blixten ner i motellet och brandlarmet gick. Jacob sprang ner till receptionen sen kom fyra brandbilar och en polisbil. De åkte sedan utan att säga något så det var troligtvis falskt alarm.

IMG_0687IMG_0692IMG_0693IMG_0701IMG_0703IMG_0722IMG_0723IMG_0731IMG_0746IMG_0763

En kommentar

  1. Agneta · juli 22

    En blandad dag, verkar det som😱😂 The Elipse är en liiiiten del av den långa The Mall, men det såg ni säkert på bussen. Bra att ni tog den. Vi tyckte också DC var rent och vackert grönt.

    Jag hade varit LIVRÄDD när det åskade. Usch!! Ha en bra dag idag…… Philadelphia?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s