22 juli – Pittsburgh

Idag åt vi frukost på ett jättegott ställe! Jag tog en smoothiebowl med bland annat körsbär i. Jacob tog en grön smoothiebowl och en toast med mandelsmör och banan. Näsan allt man äter här är dränkt i honung eller maple syrup. Till alla er som undrar om vi aldrig ska äta en klassisk amerikansk frukost med ägg bacon och muffins så är svaret nej det skulle aldrig falla oss in. Vi kommer nog fortsätta såhär hela resan, ska försöka hitta lite havregrynsgröt med.

Efter frukosten åkte vi in till centrum av Pittsburgh och kollade in utsiktsplatsen Mount Washington där man kunde se stora delar av staden. Mycket fint! Vi tänkte även åka ett tåg som gick över berget, men ösregnet var ett faktum.

Istället åkte vi in till Pittsburgh Marketplace som var ett mysigt litet torg med flera matställen. Vi åt lunch på en lite finare restaurang med väldigt trevlig personal. Vi båda åt pasta och det kan ha varit den godaste än så länge. När vi skulle åka därifrån stod bilen sju minuters promenad bort vilket kändes som en evighet när regnet öste ner. Så Jacob drog på sig sin regnponcho och sprang och hämtade bilen för att agera valet parking så att jag slapp gå i regnet, vilken hjälte!

När vi körde ut ur Pittsburgh körde vi norr och fick se flera fina vyer från bilen både på staden och på små villakvarter. Även om villakvarteren är mysiga och charmiga är de långt ifrån hur det är i Sverige. Hemma i Sverige är allt så rent och prydligt jämfört med här, ändå är Pittsburgh och Washington DC de finare städerna vi besökt än så länge.

Nästa gång bilen stannade var vi i Buffalo och checkade in på ett motell. Än så länge brukar nätterna kosta ca 600-800 kr och då tar vi alltid det billigaste som ändå har ok recensioner.

Vi köpte middag på Whole Foods och åt där då de även hade en Micro. Vi hittade även flera nya spännande snacks. Bland annat rostade mandlar med tryffelsalt, såå GOTT! Köpte även frystorkade jordgubbar doppade i mjölkchoklad, helt ok. Sedan lite choklad och banankex som vi ska prova imorgon. Köpte även lite frukt att ha i bilen om krisen kommer.

Ikväll har vi varit på bio och sett nya Lejonkungen, den var såå bra och verkligen värd att se! Biograferna här är lika stora som Ikea om man jämför med Röda kvarn i Halmstad eller ”biografen” i Falkenberg. Det fanns ca 16 olika salonger och filmduken var ca fyra gånger så stor som hemma. Om en amerikan går på bio i Sverige skulle de nog uppleva att de sitter på en träpall jämfört med här. Vi satt nu i varsin fåtölj som man kunde fälla ner till liggläge och ha ett eget bord och numrerade drickhållare så att grannen inte stjäl platsen för drickan.

Imorgon har vi en halvtimme till i riktning norr, någon som kan gissa vart vi är på väg?

IMG_0764IMG_0774IMG_0776IMG_0778IMG_0783IMG_0786IMG_0796IMG_0804IMG_0807IMG_0824IMG_7005IMG_7004

En kommentar

  1. Agneta · juli 23

    Säger det igen då….. Niagarafallen😜

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s