26 juli – Chicago

Nästan hela dagen har vi spenderat i Chicagos centrum. Först spenderade vi natten ca 40 minuter utanför och åt frukost på ett ställe som hette Owl and lark. De hade en stor variation av sallader, mackor, smoothies och bowls.  Sedan gick vi en runda på gatorna i närheten, besökte bland annat en bokaffär och en affär med sällskapsspel.

Vi körde sedan i ca 40 minuter in till Chicago city. Bara parkeringen kostade 38 dollar, vilket är ca 360 kr. Vi kollade sedan in Millenium park där den kända ”bönan”, även kallad ”Cloud gate” finns. Det är en stor bönformad spegel. Vi kollade även in Crown fountain som är två stora pelare med virtuella ansikten från över 1000 olika chicagobor. Ansiktena rör sig och ”spottar” vatten samtidigt som det rinner vatten från huvudet. Just när vi kom dit var det även en dansuppvisning inspirerad av Pinocchio som vi kollade en stund på.

Vi åt sedan lunch på en libanesisk restaurang. Det blev då en tallrik med falafel, hummus, tabbouleh och några andra röror. Mycket gott. Vi var sedan redo för en promenad bort till shoppinggatan ”The magnificent mile”. På vägen stötte vi på lite olika memorials för krigsveteraner och vi gick även längs med ”Riverwalk”. Det finns många fina höghus i Chicago och det är rätt likt New york fast mer städat och inte lika slitet. Vi har även stött på flera hemlösa och på gatan vid ett dörrhål låg en hel familj och sov, så sorgligt. Det är även vanligt att det står hemlösa och olika skyltar när man kör av motorvägen. Ibland är det lite läskigt då det känns som att de ska gå in i bilen.

Vi var inte ute efter någon shopping idag utan ville mest se staden. Men det blev lite shopping oavsett. Jacob köpte en tröja och jag köpte ett hårband, iphoneskal och laddsladd. Det fanns många olika affärer men mest dyrare affärer som Burberry och Tiffany & Co. Framåt kl 19 kände vi oss klara och gick tillbaka till bilen för att åka och köpa lite kvällsmat och snacks till bilresan och hotellet. Det blev choklad, körsbär och en låda med bär. Till kvällsmat åt vi bara mackor. Köpte även med oss frukost till morgondagen. Lyckades äntligen hitta en granola med endast 3 g socker.

Nu har vi även bokat boende i Grand Canyon och en aktivitet där. Så nu har vi ytterligare tid att förhålla oss till för när vi behöver vara framme i sydväst. Men vi har fortfarande lång tid kvar och vi kör därför inte så långt om dagarna. Vi brukar försöka hålla oss till att köra 3-4 timmar om dagen och istället köra varje dag.

Ikväll har vi fått ett jättefint hotellrum som är helt nyrenoverat men ändå bara kostade 890 kr. Priserna på hotellen skiljer sig väldigt mycket från de olika platserna. Men genomgående är det mycket billigare utanför storstäderna vilket inte är några problem för oss nu när vi har bilen. Vi trivs mycket bra med bilen och Jacob hälsar att den är skön att köra. Jag tycker det bästa är att det finns Wifi i bilen, vilket var särskilt användbart i Kanada då vi inte hade fri surf.

Imorgon ska vi försöka prova hotellets gym så nu måste vi ladda upp med mer choklad och körsbär!

IMG_7050IMG_1118IMG_1119IMG_1126IMG_1130IMG_1137IMG_1144IMG_1150IMG_1163IMG_1176IMG_1184IMG_1189IMG_1193IMG_1199

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s