28 juli – Garden city

Idag blev det också lång tid på vägarna, vi har totalt kört 5,5 timmar idag. Men vi har gjort några stopp på vägen. Tripadvisor, kartor, yelp och google är appar som används flitigt nu för tiden. Allt för att inte missa något sevärt på vägen. Dock är det inte så jättemycket som händer mellan Chicago och vår nästa destination. Vi har därför fått se en hel del småstäder dessa två senaste dagarna.

Vi började dagen med att äta frukost och det blev steel cut oats som är en sorts gröt. Vi brukar göra det hemma med och hittade det nu på ett frukostcafé här. Det var dock inte alls så gott som hemma då man blev chokad över hur sött det var.

Vi hann sedan med ett facetimesamtal med födelsedagsfirarna hemma i Sverige och fick se våra fyrbenta älsklingar. Vi saknar dem otroligt mycket men dem verkade inte fatta att det var vi som pratade med dem genom telefonen. Sally bara vickade på huvudet.

Sedan gick färden mot nästa hållplats. På vägen stannade vi och plockade blåbär på en farm utanför Kansas city. När vi nästan var framme träffade vi en trevlig dam som visade oss vägen in på en familjegård. Vi träffade då en man och en kvinna som ägde farmen. Tyvärr skulle de precis stänga när vi kom och sa även att blåbären nästan var slut och att de var sista dagen de hade öppet. Men eftersom att vi ändå hade kommit fick vi plocka hur mycket vi ville helt gratis. Vi hade då förväntat oss ca 10 blåbär per buske när hon sa att det nästan var slut. Men vi hade nog olika uppfattning av vad som är nästan slut för vi hade aldrig sett så mycket blåbär. Det var stora fina amerikanska blåbär, vissa var övermogna men det fanns många fina kvar också. Vi plockade en hel påse.

Det fanns inte mycket liv längs med vägarna idag så som tur var hade vi med oss en picknick som vi åt i bilen på en bensinstation. Vi körde först en stund på snirkliga okända vägar efter ett mysigare ställe att äta på men hittade inget. Det vi hittade var en kyrka med tillhörande kyrkogård och ett villakvarter.

När vi kom fram till det lilla samhället Dodge city åt vi middag på en italiensk restaurang. Det gick att äta men ingen kulinarisk upplevelse. Vattnet smakade parfym och de hade inget mineralvatten eller sparkling water.

Nu är vi framme på ett hotell i Garden city som är ytterligare ett litet samhälle. Här ska vi spendera natten innan vi åker vidare imorgon. Imorgon kommer vi fram till lite roligare sevärdheter och kanske även en ny tidszon.

IMG_1202

IMG_1204IMG_1206IMG_1209IMG_1210IMG_1211

IMG_1215

IMG_1213IMG_1224IMG_1228IMG_1229IMG_1232

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s