1 augusti – Mount rushmore

Vilken dag vi har haft! Vi har hunnit med så mycket roligt idag. Efter frukosten åkte vi till Best buy och köpte oss varsin vattenflaska i klass med Rolls-Royce. Sedan gick färden till Custer state park som ligger i Black hills i South Dakota. Det är South Dakotas första och äldsta state park och är mest känd för sitt stora utbud av vilda djur. Vilket vi förstod rätt snabbt då det inte dröjde länge innan vi fick stanna bilen då det var en flock Buffalos som gick på vägen. De var så närgångna att det kändes som att de skulle gå in i bilen.

När vi körde vidare dröjde det inte länge innan vi träffade på tre stycken som faktiskt var på väg in i bilen. Det var tre åsnor som var väldigt sällskapssjuka. Vi hade tidigare fått information om att man fick mata åsnorna så vi passade på att bjuda dem på lite banan, vilket de verkligen älskade och de var så närgångna att man fick putta bort dem för att få lite utrymme att röra sig på. När vi sedan satte oss i bilen igen för att köra vidare hann vi inte ens koppla in gpsen innan det stack in tre huvud i fönsterna, de ville nog gärna följa med en bit.

När vi åkt en liten bit till stannade vi vid ett öppet fällt där det var flera hål i marken. Det var hem till alla de präriehundar som bor i parken. Det var en annan familj där som hade med sig nötter och mandlar som de la vid öppningen till deras små grottor och plötsligt kom det upp en söt liten präriehund som satte sig där och knaprade på en liten mandel. Han var inte alls blyg utan verkade vara van vid att bli fotograferad så man kunde komma rätt nära.

Längs med den fortsatta rutten fick vi även se några hjortdjur på avstånd, så som pronghorns, muldyrhjort och kattdjuret bergslöv.

Inte långt utanför Custer state park ligger Mount Rushmore national memorial. Alla kanske inte känner igen det om man bara hör namnet, men ser man bilder på de fyra ansiktena huggna i en bergsvägg känner nog de flesta till dem sedan innan. Ansiktena ska föreställa de tidigare amerikanska presidenterna George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln. Jag har velat kolla in det sedan lång tid tillbaka och det var så kul att äntligen kunna göra det. Så värt det och mycket häftigare än vad man trodde.

När vi var klara med att upptäcka naturen åkte vi tillbaka till Rapid city för att spendera ytterligare än natt här. Först blev det en runda på ett shopping mall och äntligen hittade jag en hel del kläder som passade bra till höstens garderob.

Vi åkte sedan för att checka in på hotellet då vi bestämde oss för att byta upp oss en natt för att förra inte var så jätteroligt. När vi skulle checka in kunde de inte hitta vår bokning och vi upptäckte att vi hade bokat fel datum. Vi hade bokat 19 augusti istället för inatt. Som tur var hade de ändå ett rum ledigt till oss men då vi alltid bokar via Expedia kunde hotellet inte bara ändra vår bokning utan vi var tvungna att ringa till Expedia för att göra det, och självklart hade deras kundtjänst stängt för 20 minuter sedan. Vi fick dock tag på en engelsktalande kundtjänst och fick hjälp med att boka om. Dock blev det till ett dyrare pris än vad vi räknat med att nätterna ska kosta per styck.

När vi gjort oss hemmastadda på hotellrummet och piffat till oss lite åkte vi in till Downtown av Rapid city för en riktig datenight. Vi åt middag på en lite finare restaurang vilket var mycket gott. Sedan köpte vi varsin chokladpralin på Rocky mountain chokladfabrik. De sålde även exklusiva handgjorda hundkex som vi inte kunde motstå att köpa med hem till våra tjejer.

Rapid city var en mycket mysig liten småstad och påminner en del om sommarkvällarna i Falkenberg då de hade livemusik på torget ikväll. Sedan avslutade vi kvällen med att gå på bio. Vi såg skräckfilmen Annabelle comes home. Den var fruktansvärt läskig men så bra.

IMG_1553IMG_1557IMG_1558IMG_7291IMG_1561IMG_1564IMG_1602IMG_1618IMG_1639IMG_1654IMG_1635IMG_7311IMG_7316IMG_7321IMG_7329

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s