2 augusti – Devils tower

Idag har vi haft en kamp mot klockan då vi hade lång väg att köra och checka in på nästa hotell som stängde sin incheckning kl 20. Men vi hann i tid med en kvarts marginal.

Men för att börja från början så startade dagen med att vi åkte och handlade lite mat att ha med oss till de kommande dagarna då vi kommer befinna oss utanför tätorten under helgen.

Sedan blev det en sen frukost kombinerat med lunch på ett café i Rapid city. Det var mycket gott. Vi åt avokadotoast, havregrynsgröt med frukt och en annan vegetarisk macka med bland annat hummus och chashewnötter.

Vi kom iväg vid kl 12 och körde då åt väst och hade en lång väg framför oss på ca sex timmar. Vi gjorde några stopp på vägen men då vi behövde vara framme senast kl 20 hann vi inte med så mycket.

På vägen körde vi inom och kollade in ”Devils Tower” som är en klippa i Wyoming. Den fick sitt namn under en expedition år 1875 då en tolk tolkade fel och översatte klippans namn till ”Onde gudens torn”. Klippan kallas i folkmun för Devil´s Tower men på grund av namnkonventionen för namngivning av geografiska objekt skrivs inte genitivapostrofen ut och det heter därför ”Devils Tower”.

Det var väldigt mycket motorcyklar överallt idag. Både på rastplatserna och på vägarna. På nästan alla rastplatser och bensinstationer står det skyltar som ”Welcome bikers”. Det är mer motorcyklar än bilar.

På den fortsatta vägen åkte vi genom en skog som hette Bighorn national forest där 99% av marken har en höjd på över 1,5 km. Den högsta punkten vi var på var 2,5 km. Det var en jättefin väg att köra på och vi fick magisk utsikt som är svår att fånga på bild. Vägarna var väldigt snirkliga och även om hastighetsbegränsningen var 65 mph kunde vi bara köra ca 35 mph.

Det var en lång väg med snirkliga vägar som gjorde att vi blev mycket senare till hotellet än beräknat. Som grädde på moset var det även vägarbete under en lång sträcka med eskort då bara en fil var öppen. Vi hade inte heller någon teckning på mobilen så det gick inte att ringa hotellet för att meddela att vi skulle bli sena. Men som tur var hann vi fram i sista stund och fick ett rum.

Nu är vi i en liten stad som heter Cody. Imorgon ska vi åka tidigt så ikväll har vi bara varit ute och ätit en snabb middag. Men vi hann även kolla i några souvenirbutiker med olika handgjorda saker som indianerna gjort. Nu ska vi sova dem få timmarna vi hinner med.

IMG_1663IMG_1666IMG_1671IMG_1673IMG_1676IMG_7332IMG_7333IMG_7336IMG_7338IMG_7341IMG_7343IMG_7344IMG_7347IMG_7350IMG_7352IMG_7353

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s