6 augusti – Downtown SLC

Idag gick vi upp tidigt för att packa ihop våra grejer och checka ut, när vi hade checkat ut åkte vi till en bilverkstad och lämnade in bilen för oljebyte. Under tiden kollade vi in ett köpcentrum i närheten, affärerna hade inte öppnat så vi satte oss i varsin massagestol en kvart för att fördriva tiden. Efter en timme gick vi tillbaka och hämtade bilen och då var den klar och han hade fixat med betalning osv så det var smidigt.

Sedan körde vi till ett ställe och åt frukost, jag tog en avokadotoast och Jacob tog en pestogröt, vi delade även på en is-chai och en kanelbulle med matchaglasyr. Det var inte det godaste vi ätit men helt okej, kanelbullen var väldigt god.

Sedan körde vi in till Downtown för att kolla in staden, vi parkerade under ett köpcenter så när vi tog hissen upp och gick ut så var det väldigt svalt, fast det såg ut som man var utomhus. Då kollade vi upp och insåg att det var glasat tak och vi i själva verket var inomhus med AC.

Vi kollade runt i affärerna runtomkring och sedan tog vi en runda utanför för att kolla in staden. Det är en väldigt häftig stad för vart man än kollar så är man omgiven av berg. Ett stort plus är parkering, på många ställen är det gratis parkering och där vi parkerade idag (parkeringshus) betalade vi endast 4 dollar. I storstäderna får man betala 30-50 dollar för parkering.

Vi åt lunch innan vi åkte vidare för att fixa mina naglar, klockan 15.00 hade jag bokat tid på Sugar Pop Nails. De var duktiga och jag fick till och med handmassage när det var klart. Under tiden passade Jacob på att tvätta bilen och tanka upp den. Den har blivit väldigt smutsig nu så det var skönt att få den lite renare.

När jag var klar åkte vi till Costco för att kolla in affären, man skulle kunna säga att det var en blandning av Netonnet, Gekås och Maxi. De hade mat, elektronik, kläder, soffor, sängar mm. Till och med egen bensinmack och bilverkstad. Dock var det mesta i storpack så det passade inte riktigt vårt ändamål. Vi åkte istället till Whole Foods och köpte lite gott till kvällen.

Sedan drog vi oss vidare mot Elko, ett litet samhälle väster om Salt lake city, vi körde på en spikrak väg i 1,5 timme utan att det fanns någon avfart, jobbigt om man kört fel och behöver vända. Det kändes inte som man kom någonstans. Det var berg bakom och berg framför och bergen framför kom aldrig närmre, även om det var 130 km/h på vägen. Tillslut kom vi dock fram efter lite mer än 3 timmar på vägen. Detta var det billigaste boendet vi har hittat hittills och det hade fått bra recensioner. Men vi hittade direkt lite tvivelaktiga saker när vi gick in på rummet, så som kryp på handduken. Jacob fick direkt googla upp hur vägglöss ser ut, jag hade aldrig kunnat sova om jag fick se en bild på vägglöss. Men som tur var såg det inte ut som vägglöss.

Nu känner man verkligen att man har kommit in i livet på vägarna. Man känner sig som hemma i bilen och på hotellrummen så fort man öppnar resväskan och bäddar med sina egna sängkläder, täcke och kudde. Vi åkte in i en ny tidszon idag och är nu 9 timmar efter Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s