8 augusti – Lake Tahoe

Idag sov vi ut så gott vi kunde, när vi ätit frukost så packade vi bilen och begav oss mot Lake Tahoe, ungefär en timmes bilfärd från Carson City. Lake Tahoe är en sötvattensjö på 495 km2 i gränstrakterna mellan Kalifornien och Nevada. Den är 501 meter djup och därmed den näst djupaste sjön i hela USA.  Vi körde runt sjön vilket tog ungefär 3-4 timmar med stopp på vägen.

Vägen runt var till stor del uppe på bergen som är runt nästan hela sjön. Det var mycket höga höjder och som vanligt utan vägräcke.

Vi stannade på några fina utsiktsplatser längs med vägen och lagom till lunch kom vi fram till en badstrand. Vi åt lunch vid stranden för att sedan gå ner och bada. Det var mycket vågor i vattnet och blev djupt snabbt. Det har inte varit så varmt idag, endast 25 grader ungefär men det var ändå skönt att bada då det oavsett blir varmt i solen. Vattnet var helt okej varmt, man vande sig efter en stund.

De hade mycket aktiviteter kring sjön, parasailing, jetski, kajak, SUP mm. Vi solade ett tag och badade några gånger. Efter ett tag bestämde sig Jacob för att hyra en stand-up-paddleboard i en timme som han paddlade runt på. Jag valde att sola vidare istället, men det var nog i onödan för jag är fortfarande lika blek.

När klockan närmade sig 17 åkte vi vidare till Sacramento som ligger ca två timmar väst från Lake Tahoe. Även vägen till och från sjön var fin. Vi åt middag på en thairestaurang som vunnit pris för bästa thaimaten i Sacramento. Det var mycket god mat och man fick mycket mat för pengarna.

DCIM100GOPROGOPR0943.JPGDCIM100GOPROGOPR0947.JPGDCIM100GOPROGOPR0962.JPGDCIM100GOPROGOPR0997.JPGDCIM100GOPROGOPR1003.JPGIMG_1888IMG_1905IMG_1910IMG_1913IMG_1930IMG_1920IMG_1946

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s