10 augusti – Lake Shasta Caverns

Idag vaknade vi upp i Redding och kort därefter åkte vi till Sundial bridge, det är en bro som är ett fungerande solur. Golvet var gjort av glas och är därför halt när det är blött och varmt när det är soligt. Ganska opraktisk bro men den var fin i alla fall.

Sedan gick färden vidare mot Shasta Lake, närmare bestämt Shasta Dam norr om Redding. Dammen påbörjades 1937 och stod klar 1945. Den spelade en viktig roll under andra världskriget då den försåg fabriker i Kalifornien med ström. Nu används den mest till att förse jordbruk med vatten. Vi kollade på en film som handlade om bygget av dammen och vad den används till, det var intressant.

När vi kände oss klara åkte vi vidare mot Lake Shasta Caverns, det är precis vad det låter som, ett nätverk av grottor. Grottorna upptäcktes år 1877 men det dröjde till 1878 tills man började utforska grottorna. När vi kom fram fick vi först åka båt över sjön, sedan åka buss upp för ett berg på en väg som var både smal och brant. När vi väl kom fram gick vi en guidad tur på 45 minuter i grottorna. Det var väldigt häftigt att se och det passade väldigt bra just den här dagen då det har regnat en hel del.

Sedan åkte vi tillbaka till Redding för att köpa lunch och handla på oss lite mat. Vårt nästa stopp blev Eureka, det ligger vid kusten ca tre timmar väster om Redding. På vägen dit körde vi igenom Shasta-Trinity National Forest och Six Rivers National Forest. I början var det nästan bara svarta träd då det troligtvis hade härjat en skogsbrand där. Dock blev det väldigt fin natur senare med mycket skog, berg, vatten och krokiga vägar.

IMG_2002IMG_2004IMG_2017IMG_2021IMG_2027IMG_2059IMG_2069IMG_2083IMG_2093IMG_2117IMG_2125IMG_2129IMG_2133IMG_2136IMG_2137IMG_2148IMG_2158IMG_2163

 

En kommentar

  1. Agneta · augusti 11

    Bara att köra på Hwy 1 nu då…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s